A Honvédségnél miért nem lehet harcoló beosztásban szemüvegesen az ember, ellenben az USA / Izrael / és még sok másnál viszont engedik ?
Rengeteg videót, képet, filmet látni, ahol szemüveges katonák vannak, és gyalogos, a mezőn rohamozva / városi harcot vívva, vagy az Abrams harckocsi sofőrje is vezetés közben viselheti a hagyományos szemüvegét, nem ezekre az Oakley-M divatolókra gondolok. És még gázálarchoz is passzol.
Itthon meg fél dioptria eltérés engedett, és benyomják az embert irodára / egyéb nem harcolóba, pedig szemüveget nem mindig kell, meg nem feltétlenül zavaró.
Hogy lehet, hogy egy sokkal komolyabb hadseregbe mehetnek szemüvegesek, ide meg erősen beszűkülnek az ember lehetőségei, még 2020-ban is, és nem tűnik, hogy változtassanak rajta ?
Nem értem miért van bajod a szabályokkal. Ha izraelben mehetsz szemüvegbe lövöldözni (és ott van is rá esélyed) akkor menj oda.
Én személy szerint nem venném jó néven ha roham közben hátbalőnének :)
#12:
Oktalanul és indokolatlanul szigorúak.
Civil lőklubbal kedvemre lőhetek Glock pisztollyal és AR-15-össel / Szajga AK-val, addig a Seregben meg hendikeppesként vagyok kezelve a bal szemem miatt, ami abszolút nem jön elő, olyanok hozzák ezeket az előírásokat, akik Puskát is csak Filmen / Plakáton láttak.
Műteni nem lehet, meg azon kívül is megint kiesnék a munkából.
Nem elég, hogy Irodista vagyok, a Magyar Honvédség képtelen megyénként legalább egy zászlóaljra való laktanyát létesíteni, itt a lakóhelyemnél kevés irodista van, azok is foglaltak, 150 km-rel arrébb kéne mennem az egységhez, ezt nem vállalom, inkább leszerelek.
Civil lőklubban annyit lövöldözöl és olyan eredménnyel amennyi és amilyen jólesik, a te hobbid és a te pénzed.
A kommented második része kissé olyanra sikeredett mintha a társadalomtól elvárnád hogy fizessen több adót ugyanis ezek a katonai létesítményeket valamiből fenn kéne tartani amire pillanatnyilag vagy nincs pénz, vagy más célokra kellenek azok az összegek. Ha te ezt nem munkahelynek tartod hanem hivatásnak akkor nem hiszem hogy az a 150 km akkora áldozat lenne. Katonáéknál nincs bebetonozva hogy nyugdíjig egy állomáshelyen kell szolgálnod.
#14:
A Civil Lőklubokat rendőrök / hivatásos sportlövők vezetik, nem szórakozásból, eszetlenül lövöldözünk, hanem biztonságosan, felelősen, eredményesen, az AR-15 és az M4-es ugyanaz, és az instruktort nem zavarja, hogy két szemmel vagy egyiket becsukva, szemüveggel vagy anélkül, lehet hozni a hatékonyságot, addig a Seregben meg gyakori a vétlen lövés, a biztonságossághoz nem értenek, kézenfogatós, meg önkényes kitétel a tökéletes látás, és nem is értenek, hogy mire való a fegyvervizsga.
Stadionozásra 400 milliárdot szórtak el, de megyénként 1 normális méretű egységet nem tudnak fenntartani, helyette a Területvédelmi / Munkanélküli Tartalékos bohóckodás, meg az elavult előírások.
Akik a HM-ben ülnek, és hozzák az utasításokat / követelményeket, és az NKE-n nevelik ki a jövő főtisztjeit, ezek semennyire nem ismerik a Modern Hadviselést, csak elcsépelt, tenyérbemászóan nyomuló egymás öndícsérete és idióta jólhangzó szavakkal dobálózás megy a sajtótájékoztatókon, és közben a Sereg szemléletileg el van maradva, mint a borravaló, Operetthadsereg és Honvétség ez.
#14:
Nem egy tábornokot láttam, azok rég nyugdíjazottak és lassan kihalnak, de katonáskodásuk nem sokat ért, arra várt tűkön ülve, mit mondanak az Oroszok, ha kútba kell ugrani, kútba ugranak. Sokkal később, de ugyanazok már arra, hogy a NATO mondják meg nekik mit kell tenni, ami kimerül a látványos fogadások és teljesen rossz színészi dicshimnuszok zengésében. Ezek a jóemberek nem vesznek ki, mert itt vannak a fiúk, az unokák, utánpótlás mindig akad, közben a szakmai, köznapi kérdésekről teljesen megfeletkeznek, max annyi, hogy a Sorkatonaságban minden alkalmatlant besoroztak ágyútölteléknek, a Módszerváltás után újítottak, de most meg életszerűtlenül szigorú elvárások vannak az alkalmasságin.
És ez a körbeudvarlás ez csak megélhetési, karrierista katonáskodás, nem pedig Hivatásosság, mint amire verik a mellüket.
#15-16
Mondataidból egy kissé megkeseredett ember bontakozik ki aki nagyot csalódott a rendszerben de valószínűleg nagyon fiatal vagy, ez majd idővel változni fog.
Lőklubokban és a mai hadseregben nem tudom mik a szokások követelmények biztonsági előírások, de mivel kevés balesetről vagy tragédiáról tájékoztatják a nagyérdeműt ezért gyanítom túl sok nem történhet.
Tagjai vagyunk egy Nato nevezetű szervezetnek és az ő szabályrendszerükhöz kell igazodnunk. Arra idővel rájössz hogy ebben az országban a ránk vonatkozó előírásokat maradéktalanul betartatják, sőt....
Viszont ami a hatóságokra vonatkozna arra derogációt kérnek, majd elfelejtik hogy volt ilyen kitétel.
Stadionozásba nem mennék bele, utálom a politikát és nem is értek hozzá. A saját véleményemet meg nem hangoztatom.
Kommented második részével tökéletesen egyetértek de mint mondtam, a szabályokat nem mi hozzuk ellenben velünk betartatják.
#17:
Hát igen, sértődött vagyok, alszok rá egyet, és majd elmúlik.
De azért leírom, utolsónak.
Irodai munkán minden szeméttel találkoztam, a tábornokot is ilyen szemetekkel zargatják, és a sok hülyeségen kívül katonáknál gyakori típushiba a Vétlen lövés, a töltő-ürítő helyen, ezek a Lőklubos standardokat messze alulmúlják.
A házon belüli hülyeségeket szőnyeg alá söprik, elintézik egy mit csináltál te hülye leszidással, 5 percig, és minden a régiben megy.
A seregben a fegyverszoba tárazóhelyén a tárazóláda el volt lőve. mert még ott is sikerült a "kiveszem a tárat - kibiztosítok - töltőfogás - fesztelenítek / elsütöm - bebiztosítok" sorrendjén kavarni egyet, össze, néha ebből jelentés / irat lett, hogy vétkes a katona / hiányzik a lőszer, és az elsikálás érdekében még azt is beleírják, hibás a fegyver / a lőszer, pedig a katonák többsége a kézenfogatós lövészeten kívül 3 + 6 lövéssel van kiképezve, és "Combat Ready".
Nem a szemüvegtől puhány valaki. Látni rengeteg szemüveg nélküli giliszta felsőtestű srácot és láttam már szemüveges kemény gyereket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!