Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha egy családon belül mondjuk...

Ha egy családon belül mondjuk egyik fiú az SS-ben szolgált, a másik meg a Wehrmachtban, akkor abban a családban nem volt emiatt megkülönböztetés, vagy széthúzás?

Figyelt kérdés
2021. júl. 7. 14:27
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Én viszont nem irigylem az ilyen embereket, akik még azon sem tudják törnia fejüket,hogy a kérdésre válaszoljanak.
2021. júl. 7. 14:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, mind egyik katona volt és a fronton harcolt. A család reménykedett, hogy túlélik.
2021. júl. 7. 15:31
 3/14 anonim ***** válasza:
62%
A 90 es években volt szerencsém beszélgetni egy volt ss tisztel. Náluk hasonló volt a helyzet a báttya wermachtos volt míg ő az SS ben volt. Csak levélben tudták tartani a kapcsolatot egymással csak az 50 es évek végén amikor hazaengedték a hadifogságból tudta meg hogy a báttyja 44 ben meghalt.
2021. júl. 7. 22:09
 4/14 anonim ***** válasza:
Miért lett volna széthúzás? Mindkettő katona volt, az egyik kicsit fanatikusabb (SS), de mindkettő a 3. birodalom szolgálatában. Kb. mintha az egyik tüzér a másik harckocsizó lett volna. S igen, a szülők meg abban reménykedtek, hogy élve hazatérnek.
2021. júl. 7. 22:22
 5/14 kürasszír ***** válasza:
0%

A Wehrmacht (Véderő) egy összefoglaló elnevezés.

A Wehrmacht három részből állt:

1.) Deutsches Heer (Német Hadsereg) - a szárazföldi haderő

2.) Luftwaffe (Légerő)

3.) Kriegsmarine (Haditengerészet)

Tehát olyan, hogy "wehrmachtos" katona nem létezett, ugyanis valaki vagy a hadseregben, vagy a légierőben, vagy a haditengerészetben szolgált.

2021. júl. 8. 17:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát olyan, hogy "wehrmachtos" katona nem létezett,"

Nálunk is a pilótákat stb honvédnek nevezik mert abba tartozik bele. Nem kell mindennel szaknyelven beszélni például a rendfokozat elnevezés a hivatalos de mindenki tudja mit jelent a rang

2021. júl. 8. 21:05
 7/14 A kérdező kommentje:
6/6-al maximálisan egyet értek. A Wehrmachtba bele tartozik a Haditengerészet, a légierő, stb...nem írtam hülyeséget mert nem a kimondott szárazföldi, gyalogos haderőre gondoltam, hanem az összes katonára aki ebbe beletartozik.
2021. júl. 8. 21:16
 8/14 kürasszír ***** válasza:
56%

# 6 # 7

Maguk a német katonák különböztették meg magukat aszerint, hogy a hadseregben, a légierőben, vagy a haditengerészetben szolgáltak.

Nem mondtak olyat, hogy a Wehrmacht pilótája vagyok, hanem azt mondták, hogy a Luftwaffe pilótája vagyok.

Nem mondtak olyat, hogy a Wehrmacht matróza vagyok, hanem azt mondták, hogy a Kriegsmarine matróza vagyok.

1919 és 1935 között a német fegyveres erőket Rechswehr-nek hívták, de szintén nem használtak annak megfelelő német kifejezéseket, hogy "reichswehres".

2021. júl. 8. 21:31
 9/14 anonim ***** válasza:
#8 a köznyelv kifejezést ismered?
2021. júl. 8. 22:36
 10/14 kürasszír ***** válasza:

# 9

Pontosan az ilyen "köznyelvi" kifejezésekért buktatják meg a vizsgákon a hallgatókat, az egyetemeken, történelem szakon.

2021. júl. 8. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!