Ha egy családon belül mondjuk egyik fiú az SS-ben szolgált, a másik meg a Wehrmachtban, akkor abban a családban nem volt emiatt megkülönböztetés, vagy széthúzás?
A Wehrmacht (Véderő) egy összefoglaló elnevezés.
A Wehrmacht három részből állt:
1.) Deutsches Heer (Német Hadsereg) - a szárazföldi haderő
2.) Luftwaffe (Légerő)
3.) Kriegsmarine (Haditengerészet)
Tehát olyan, hogy "wehrmachtos" katona nem létezett, ugyanis valaki vagy a hadseregben, vagy a légierőben, vagy a haditengerészetben szolgált.
"Tehát olyan, hogy "wehrmachtos" katona nem létezett,"
Nálunk is a pilótákat stb honvédnek nevezik mert abba tartozik bele. Nem kell mindennel szaknyelven beszélni például a rendfokozat elnevezés a hivatalos de mindenki tudja mit jelent a rang
# 6 # 7
Maguk a német katonák különböztették meg magukat aszerint, hogy a hadseregben, a légierőben, vagy a haditengerészetben szolgáltak.
Nem mondtak olyat, hogy a Wehrmacht pilótája vagyok, hanem azt mondták, hogy a Luftwaffe pilótája vagyok.
Nem mondtak olyat, hogy a Wehrmacht matróza vagyok, hanem azt mondták, hogy a Kriegsmarine matróza vagyok.
1919 és 1935 között a német fegyveres erőket Rechswehr-nek hívták, de szintén nem használtak annak megfelelő német kifejezéseket, hogy "reichswehres".
# 9
Pontosan az ilyen "köznyelvi" kifejezésekért buktatják meg a vizsgákon a hallgatókat, az egyetemeken, történelem szakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!