Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A magyar királyság megnyerte...

A magyar királyság megnyerte volna a Muhi csatát ha rendelkezik harci zeppelin léghajókal?

Figyelt kérdés

A magyar királyság a Muhi csatában vereséget szenvedett a tatároktól.

[link]

A Zeppelin szerű harci és felderítő léghajók megrémiszthették volna a tatárokat és légibombázni is tudták volna őket.

[link]

Ha a magyar királyság már akkor rendelkezik 1-2 harci léghajóval akkor az megfordította volna a csata kimenetelét a javunkra?

2021. máj. 26. 17:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát még ha csillagrombolóik lettek volna...
2021. máj. 26. 17:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A magyar sereg rendelkezett léghajóval, viszont, GPS hiányában nem találtak oda Muhiba.
2021. máj. 26. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyilas nép ellen léghajóval támadni remek ötlet. Miért nem küldték oda egyből a 2. léggömb deszantos hadosztályt?
2021. máj. 26. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy alternatív univerzumban lejátszódott már ez, 2 zepelinnel megtámadtak a magyarok a mongol tábort, de a mongolok időben szétszóródtak, majd rakétákkal viszonozták a támadást, amelyek kilyukasztották a léghajókat. Ez demoralizálta a magyar sereget, fellázadtak a király ellen, szerencsétlen Bélát felnégyelték, majd elmenekültek. A Tatárjárás ugyanúgy lezajlott, az urak Ausztriába menekültek, visszatérve pedig egy gyenge kezű főurat választottak meg királynak. Kővárak építése helyett inkább hatalmi belharcokba fogtak. Az Anjou dinasztia soha nem jutott itt hatlomra, Luxemburgi Zsigmond pedig nem jutott magyar trónra, Nikápoly helyett a magyar urakkal vívott egy csatát, ami felesleges vérontással járt, de nem nyert vele senki semmit. Nem volt nándorfehérvári diadal, a törököknek behódolt a gyengekezű VIII. Vajk király, adófizetője lett a törököknek, de csak haláláig, amikor saját helytartót nevezett ki a szultán. Az urak egy része ugyanúgy a Habsburgokhoz fordul, más része saját uralkodót választ, 3 részre szakad az ország, de a Habsburg rész kisebb, mint a mi idősíkunkban, egy rövid időre Bécs is elesik, majd Felvidék fele, és Dunántúlon Győr, Sopron, Moson és Vas vármegyék maradnak a királysagban, Horvátország és Krajna török uralom alá kerül. Erdélyben létrejön a fejedelemség, de hamar egyesül a moldvai fejedelemséggel, hamar elrománosodik. A három dunántúli vármegye elnémetesedik, Felvidék elszlovákosodik, a török hódoltság területe elnéptelenedik. A török hódoltság csak az 1800-as évek elején szorul vissza, és mivel ezen idősíkon a Habsburgok gyengébbek, létrejön északon a lengyel-szlovák állam, amely a mai Észak-Magyarországot és Észak-Alföldet is magába foglalja, később Csehországot is meghódítják. A mai Dunántúl osztrák területté válik, létrejön Románia a Tisza vonaláig, délen később a törököktől függetlenedik Szerbia és Horvátország, a szerbekhez kerül Dél-Alföld. 2021-re a magyar nyelvet 10 ezer ember beszéli összesen, azok is idősebbekm
2021. máj. 26. 17:59
 5/8 anonim ***** válasza:
47%

Ama "apróságot" leszámítva hogy olyan jó 700 év kellett volna a technikai szint fejlődésében hogy léghajót építsenek...

A léghajók harcértéke elég alacsony. Lassú, kicsi a teherbírása, bazi nagy célpont ami lehet ijesztő ahogy ott lebeg, de mint madárijesztő a seregélyek ellen - megszokják hogy ott van és nem nagyon kell tőle félni. Megfigyelésre használták illetve anno légtérzárra. Másra nem nagyon jó.

2021. máj. 26. 20:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát... vannak ötletek, az biztos. Én simán csak puskákat adtam volna a magyaroknak. Nem sokat, mondjuk néhányat. A modern csúzlikból. Pár mesterlövész, a többi ilyen rohamkarabélyokkal. Ha kilométerről szedegetnék le a lovasokat, azután meg a közeledőket az autómaták, szerintem hamar elmenne a kedvük a harctól.

4# Ez a történelmi változat elég érdekes volt azért, el lehet játszani vele.

2021. máj. 31. 05:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

6:

4 vagyok, csak azért írtam, mert a mi lett volna ha álmodozók mindig dicső magyar felemelkedésről beszélnek, pedig a mi lett volna rosszabb is lehetett volna. Pedig amúgy azon kevesek közé tartozoky akiknek tetszett a Jövő század regénye Jókaitól

2021. máj. 31. 08:28
 8/8 anonim ***** válasza:

6 vok

Engem nem érint meg annyira Trianon. Az annyira alatt a kb semennyire gondolok. Sőt, inkább amit a média lehoz inkább már untat. Sok ország sírhatna ugyanúgy, hogy mi anno elvettük tőlük ezt vagy azt a területeket. Most meg mondjuk a mi Nagy Magyarországunk részei. Értem én, hogy a nagyobb jobb mentalitás itt is él, de ezt (is) el kéne engedni. Ugye a vesztes oldalon álltunk. Persze gondolom a helyzetünk miatt adott volt, hogy ez volt a választás, meg akkor még nem volt külön MO sem. Szóval vesztettünk, megfizettük az árát. A Nagy MO hívei meg ezt az árat akarják visszavenni. Nagy volt ez, amit elvettek? Persze, indokolatlanul, szerintem is. De ez van. A mára kéne koncentrálni, mert most is vannak igencsak fontos dolgok.

2021. máj. 31. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!