A magyar királyság megnyerte volna a Muhi csatát ha rendelkezik harci zeppelin léghajókal?
A magyar királyság a Muhi csatában vereséget szenvedett a tatároktól.
A Zeppelin szerű harci és felderítő léghajók megrémiszthették volna a tatárokat és légibombázni is tudták volna őket.
Ha a magyar királyság már akkor rendelkezik 1-2 harci léghajóval akkor az megfordította volna a csata kimenetelét a javunkra?
Ama "apróságot" leszámítva hogy olyan jó 700 év kellett volna a technikai szint fejlődésében hogy léghajót építsenek...
A léghajók harcértéke elég alacsony. Lassú, kicsi a teherbírása, bazi nagy célpont ami lehet ijesztő ahogy ott lebeg, de mint madárijesztő a seregélyek ellen - megszokják hogy ott van és nem nagyon kell tőle félni. Megfigyelésre használták illetve anno légtérzárra. Másra nem nagyon jó.
Hát... vannak ötletek, az biztos. Én simán csak puskákat adtam volna a magyaroknak. Nem sokat, mondjuk néhányat. A modern csúzlikból. Pár mesterlövész, a többi ilyen rohamkarabélyokkal. Ha kilométerről szedegetnék le a lovasokat, azután meg a közeledőket az autómaták, szerintem hamar elmenne a kedvük a harctól.
4# Ez a történelmi változat elég érdekes volt azért, el lehet játszani vele.
6:
4 vagyok, csak azért írtam, mert a mi lett volna ha álmodozók mindig dicső magyar felemelkedésről beszélnek, pedig a mi lett volna rosszabb is lehetett volna. Pedig amúgy azon kevesek közé tartozoky akiknek tetszett a Jövő század regénye Jókaitól
6 vok
Engem nem érint meg annyira Trianon. Az annyira alatt a kb semennyire gondolok. Sőt, inkább amit a média lehoz inkább már untat. Sok ország sírhatna ugyanúgy, hogy mi anno elvettük tőlük ezt vagy azt a területeket. Most meg mondjuk a mi Nagy Magyarországunk részei. Értem én, hogy a nagyobb jobb mentalitás itt is él, de ezt (is) el kéne engedni. Ugye a vesztes oldalon álltunk. Persze gondolom a helyzetünk miatt adott volt, hogy ez volt a választás, meg akkor még nem volt külön MO sem. Szóval vesztettünk, megfizettük az árát. A Nagy MO hívei meg ezt az árat akarják visszavenni. Nagy volt ez, amit elvettek? Persze, indokolatlanul, szerintem is. De ez van. A mára kéne koncentrálni, mert most is vannak igencsak fontos dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!