A Hamasz alagutak Izrael általi megsemmisitése mond valamit az iráni atomprogrammal kapcsolatban?
Köztudott, hogy az iráni atomprogram hasonlóan föld alatti bunkerekben készül, mint a Hamasz alagutak. Sőt, az alagút technológia nagy részét Irántól kapta a Hamasz.
Láttam egy animációt arról, hogy az izraeli bomba egy vékony rést fúr a talajba, azon átcsúszik, és csak akkor robban, amikor már beért az alagút légterébe. Kerestem, de sajnos most nem találom, ezért nem tudom linkelni.
A kérdésem tkp az, hogy ez a technológia vajon működhet-e az iráni bunkerek esetében is.
Mellesleg a fontos iráni bunkerek nem azok, amelyeket átlagemberek kivülről láthatnak. Az csak propaganda, főleg az iráni népnek szóló erőmutogatás.
Az eredeti kérdéshez visszatérve, Izrael azért tudta olyan pontosan lebombázni a Hamasz alagútjait, mert kidolgoztak egy rendszert arra, hogy ha a megfigyelt területen valaki akár egy kapányi földet is megmozdit, akkor azt Izael azonnal érzékeli. A földkéreg ugyanis tovább viszi a hullámot. Persze nagyon gyengén, de épp ezt oldották meg az izraeliek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!