A Hamasz alagutak Izrael általi megsemmisitése mond valamit az iráni atomprogrammal kapcsolatban?
Köztudott, hogy az iráni atomprogram hasonlóan föld alatti bunkerekben készül, mint a Hamasz alagutak. Sőt, az alagút technológia nagy részét Irántól kapta a Hamasz.
Láttam egy animációt arról, hogy az izraeli bomba egy vékony rést fúr a talajba, azon átcsúszik, és csak akkor robban, amikor már beért az alagút légterébe. Kerestem, de sajnos most nem találom, ezért nem tudom linkelni.
A kérdésem tkp az, hogy ez a technológia vajon működhet-e az iráni bunkerek esetében is.
Menj el Iránba, és meglátod hol van atombunker. Két dolog történik, ha a közelébe érsz (mert példul arra vezet az út): szólnak jóval korábban, hogy fényképezőgép és minden eszköz mélyen elteendő; ha ügyes vagy, láthatod, hogy miképpen röpítenének levegőbe, mielőtt rossz gondolatodat cselekvés követné. Negyvennél kevesebbel nem lehet menni. Többel igen, a környéken jók az utak.
A Hamasz a bekebelezett területeken működik. Ott Izrael bármit tehet. Irán tőle kicsit messze van. És sok a környéken az arab ország. Amerikai fegyverekkel.
Hát az biztos, hogy Irán keményebb dió mint a Hamasz. Ezzel együtt nem hinném, hogy Izrael cselekvés nélkül hagyná, hogy Irán befejezze az atombombát.
Persze attól is függ, hogy akkor ki lesz kormányon Izraelben.
Az alagutas harcásztnak csak a gerilla hadviselésben van létjogosultsaga. Komoly értéke nincs. Inkább zavaró.
Nem kellenek speciális bombák. Ha tudodm hol az alagur akkor a bejáratot is meglehet talani. Az alagutas történetre pedig van külön fegyver.
Ha Izrael megtámadná Iránt, akkor azt nem felülről bombával tenné, hanem belülről a bunkerből.
Jó egy hónapja leállitotta az urán-centrifugákat, és felrobbantott közülük jó párat anélkül, hogy egyetlen izraeli katona akár a közelükbe ment volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!