Aki sorkatonaságot akar, az nem gondol bele, hogy ezt is az adófizetők pénzéből kéne fizetni és egy csomó pénztől elesnénk ha munka helyett katonásdit játszanák?
Minden embernek legalabb annyira tisztaban kellene lennie a katonasdival, hogy ha bekovetkezik egyszer valami baj es fegyvert kell fogni, ne egymast vagy sajat magukat lovoldozzek halomra!
Hogy veded meg magadat es a csaladodat ha azt sem tudod melyik a puska eleje es a vege :)
Aki nem tud semmit a jelen katona életéről, annak semmi alapja bármilyen véleményt, - pontosabban előítéletet - kifejtenie. Aki ismeri a jelen katonai életét, azokat többnyire negatív jelzőkkel illetik itt, - mert attól érzi magát menőnek számos ember, aki így próbálja leplezni az elemi tudatlanságát.
Ami a sorkatonaság intézményét illeti, egy egészséges középút lenne a véleményem szerint a legjobb. Elvetem azt a megoldást, amelyet személyesen is kénytelen voltam átélni, - valóban értelmetlen, hogy szükségtelenül hosszú ideig elszakítsanak a családjától, ismerőseitől bárkit is csak azért, hogy a katonaélet idejét egy ideológia fényezésébe áldozzák be, alkoholista feljebbvalók, előljárók agyrémeinek kelljen napról napra megfelelni, akik ráadásul versenyeznek is abban, hogy ki a pihent agyúbb! NEM!
Az viszont nem túlzás, hogy három-négy hónap időszakra bevonultassanak minden arra mentálisan és fizikálisan alkalmas férfit. Az egész lényege annyi lenne - mivel ezt már számtalan alkalommal leírtam itt is részletesen, - hogy értelmes, pluszt adó katonai ismeretek elsajátításával, betanulásával telne ez az idő, semmi egyébbel és minden ember haza mehetne minden nap a dolga végeztével. -A saját lakókörnyezetéért könnyebb szívvel is cselekedne mindenki, mint az ország egy távolabbi csücskéért. Továbbképzésekre pedig ésszerű időközönként és rövid időtartamra hívnák be az abban érintetteket. Csak is őket!
A háborúsdi drága "játék", de sokkal drágább, ha egy kipattanó válság elején gyakorlatilag használhatatlanok az egyébként életerős férfiak katonai célok megvalósítására.
Nem kell ezt túlgondolni és senki nem halna bele abba, hogy viszonylag hadrafogható marad életének hadköteles hányadában.
Az adófizetők pénzét meg elköltik másra, ha nem erre, - nem fogják soha csak azért csökkenteni az adókat, mert nem élünk ezzel a lehetőséggel, elköltik olyan baromságokra vagy hasznos dolgokra, amiket menet közben kitalál az éppen aktuális hatalom.
Életre szóló barátságok is születtek már abból, hogy ilyen élethelyzetben ismertek meg emberek másokat. Speciális képzettségre is tehet szert bárki katonai kötelékben, - ami azt jelenti, hogy lehetne számos ember, aki az adottságainak köszönhetően maradhatna hivatásos állományban, munkát találna, amelyet szeret is esetleg. De ha nem is szereti, legalább nem az utcán hempereg - munka nélkül - a semmiben.
Nők részére választhatóvá tenném a lehetőséget.
Szerintem annyit mindenki tud hogy melyik a puskának a kipufogója és melyik a plazmavető része.inkább az a kérdés hogy mivel és hogyan kell etetni.
Nem tudom mi köze van ennek a sorkatonasághoz. Attól nem lesz jobb semmi, ha megszivatják a fiatalokat fél-1 év sorkatonai szolgálattal.
Főleg hogy mégtöbb adót kell majd fizetni, hogy eltartsuk a katonákat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!