Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Akik háborús bűnösök a Nürnber...

Akik háborús bűnösök a Nürnbergi perben kivárták a végét akasztás ítéletre, rosszabbul jártak mintha magukkal végeztek volna?

Figyelt kérdés
egyrészt hogy katonaemberekhez méltatlan volt hogy nem kaphattak golyó általi halált, másrészt hogy sok ideig csak feleslegesen bizonygathatták az álláspontjuk és a végén be kellett tudniuk hogy kész vége, ennyi volt
2021. máj. 6. 21:18
1 2
 11/13 anonim válasza:
83%

A szövetségesek vigyáztak arra, hogy ne tudjanak öngyilkosok lenni, sőt még arra is hogy jó egészségnek örvendjenek, nehogy valamelyikük szívrohamban vagy agyvérzésben elhalálozzon mielőtt szép óvatosan felteszik őket a kötélre, hogy aztán negyed órát fuldokoljanak rajta

Göring valahogy mégis csak hozzájutott egy kapszulához vagy esetleg bele colt varrva a ruhájába.

2021. máj. 7. 08:27
 12/13 A kérdező kommentje:

11. a wikipedia szerint

"Göring maga is vázolta egy a börtönparancsnokhoz írott búcsúlevélben öngyilkosságát. E szerint a kezdetektől fogva három ciánkapszula volt nála. Ezek egyikét úgy rejtette el, hogy azt „meg tudják találni”, egy másikat oly gondosan, hogy azt soha nem találták meg, a per idején ez mindvégig nála volt, a csizmájában. A harmadik kapszula egy bőrkrémes dobozban volt elrejtve a csomagjában, melyhez Jack Wheelis amerikai tiszt útján hozzá tudott férni." eléggé rá volt készülve

2021. máj. 7. 15:22
 13/13 anonim ***** válasza:
38%
A halál az halál, az már szimplán parttalan, ideológiai picsogás és egocentrikusság, hogy mennyire elegánsan vagy megalázóan távozzon az ember, a lényegen nem változtat. Nekem elég gyerekes felfogás ez az "engem aztán nem fognak ŐK felakasztani vagy lelőni, majd megmérgezem magam, és jól kitolok velük, mert muszáj megmutatnom még egyszer, hogy én vagyok a f@szagyerek". Rohadt nagy eredmény. :D A pert kitűzők és az ítélkezők úgyis arra gyúrtak, hogy a felelősök meghaljanak, így azzal szabotálták volna őket, ha meglépnek, és tovább élnek.
2021. máj. 14. 04:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!