Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Az idegenlégióba belépve az...

Az idegenlégióba belépve az ember felkészül arra hogy gyilkossá váljon?

Figyelt kérdés
Az idegenlégiósok akik őltek már ellenséget gyilkosnak minősülnek vajon vallási szempontból vagy ők más elbírálás alá esnek Isten előtt vagy van egyéb tényező esetleg amire én nem gondoltam??
2010. aug. 18. 14:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%

Azok ugyan olyan gyilkosok, attól hogy 'munkaköri feladat' embert ölni, még megteszi. Isten előtt ugyanolyan, mintha 'munkán kívül' gyilkolnál.

Amúgy akik belépnek, szerintem nem gondolnak bele, milyen is gyilkossá válni. Mekkora lelkiismeret-furdalás, bűntudat, öngyűlölet fakadhat belőle...

2010. aug. 18. 14:20
 2/11 anonim ***** válasza:
21%

"Azok ugyan olyan gyilkosok, attól hogy 'munkaköri feladat' embert ölni, még megteszi. Isten előtt ugyanolyan, mintha 'munkán kívül' gyilkolnál."

Mi van akkor a rendőrökkel, a rendőrkommandósokkal, akik esetleg túszmentés közben lelövik a terroristát? Ők is gyilkosok?

2010. aug. 18. 14:27
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Igen, miért nem gyilkolnak? ~ a gyilkolás az, amikor kioltod egy másik ember életét. Függetlenül attól, hogy ezt miért teszed -.-"

Szótárban nézd meg, nekem lesz igazam...

2010. aug. 18. 14:34
 4/11 anonim ***** válasza:

A vallások előbb keletkeztek, mint az idegenlégió, így mondhatjuk, hogy a vallásos tanok szerint gyilkosok, embert ölni bűn.

Aztán szerintem ezeket a tanokat az ember ellátta kivételekkel.

Az idegenlégióba belépve az ember felkészül arra hogy gyilkossá váljon?

erre a kérdésre azt mondanám, hogy a szomszédomat, aki beperelt, már most simán meg tudnám ölni, ha csak egy napig lenne anarchia.

És még hosszú a listám, hogy 24 óra alatt kit csapnék le.

2010. aug. 18. 14:56
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

Hadjátik már békén az idegenlégiót. Ha csak mesékből ismeritek az ottani életet akkor inkább ne szóljatok hozzá vagy ne kezeljétek tényként a médiából szerzett tudásotokat.

Van olyan Légiós aki 20 év szolgálat csak 2x keveredett olyan helyzetbe, hogy lőttek rá. Az nem egy gyilkosnevelde, ugyanúgy a honvédségbe sem azért megy az ember, hogy öljon. Oda inkább azért mennek mert jó csajozási alap.

Az utcán amikor letámad egy cigány és esetleg van valami fegyvered és megölöd mert különben te haltál volna meg, akkor mi van? Isten előtt hogyan számolsz el vele?

2010. aug. 19. 10:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként kedves kérdező marhára nem hiszem, hogy valaki konkrétan ezen gondolkozik mielőtt belép, katonai karriert olyan emberek kezdenek, akik kalandra,pénzre vágynak legalábbis ezt hiszik, aztán elválik mi lesz...

Te meg ha engem kérdezel SOHA nem fogsz semmilyen ország semmilyen katonai alakulatába bekerülni, hogyha már csak a gyilkoláson jár az eszed, inkább az elmegyógyintézetbe...

2010. aug. 20. 10:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint Isten színe előtt a gyilkosság akkor számít bűnnek, ha szándékosan történik de lenne más megoldás. Példának okáért: egy barátodat meg akarják ölni, ott a szemed előtt. Vagy megölik vagy te ölöd meg őket mert ők biztosan megteszik. Ha meg akarod menteni, ki kell nyírnod azt az embert, mert ő ölni akar. Ez nem bűn.

De ha kimész az utcára lövöldözni, az már annak számít.

Persze, aki katonának megy, az nem hiszem hogy azért tenné, hogy egy másik országban a csinált háborúban rendet rakjon.

2010. aug. 20. 13:15
 8/11 lichyzsolt válasza:
Sziasztok 8 általánossal csak Magyarországon lehet szolgálni,vagy külföldön is?
2010. aug. 23. 17:54
 9/11 A kérdező kommentje:
Külföldön is!
2010. aug. 23. 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Seholsem, mivel az érettségi a Honvédségnél alapkövetelmény...

Ha pedig hülye vagy menjél kőművesnek.

2010. aug. 26. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!