Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Régen, amikor még volt sorkato...

Régen, amikor még volt sorkatonaság Magyarországon, mik voltak azok a betegségek vagy körülmények, amik miatt az illető megbukott az alkalmassági vizsgálaton és nem lehetett katona?

Figyelt kérdés
Főleg a rendszerváltás előtti időszak érdekel.

2021. febr. 9. 14:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Én allergiával úsztam meg, erős parlagfű allergia. Mondjuk nem értem, télen elvihettek volna simán, de nem bántam."

Az megvan, hogy a sorkatonai szolgálat, nem két hét volt? Volt idő, amikor 2 év volt! A 90-es évek vége felé csökkentették le 9 hónapra. De még ez esetben is, ha télen hívnak be, a nyári időszak beleesik.

Annak idején nekem is küldözgették a behívókat. De ekkor még egyetemista voltam. Az egyetemről kellett minden félévben igazolást küldenem, hogy ott tanulok. Aztán pont mielőtt végeztem, pár évvel szüntették meg. Így szerencsére élesben nem kellett ilyen trükközésen gondolkoznom...

Az lep meg, hogy ha valaki "búza", akkor már alkalmatlan. Ezt vajon hogy ellenőrizték? Mert ez inkább önbevallás alapon megy, nem? Azt mondom magamról, hogy az vagyok, aztán meg fel is vagyok mentve. Meglepő.

2022. szept. 12. 08:37
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze, megvan. Volt amikor 3 év is volt. De az én esetemben már csak 6 hónap lett volna, ezért írtam, hogy télen elvihettek volna gond nélkül. De ha nem, hát nem. Nem bánom, fölösleges bohóckodás lett volna.
2022. szept. 12. 08:58
 13/16 anonim ***** válasza:
3. Nem igaz amit hallottál
aug. 21. 13:15
 14/16 anonim ***** válasza:

11

simán. sokan vittek a búzaságról egy pszichiátriai igazolást, és kapásból mentették is fel. úgy hívták ezt akkoriban, hogy "kizáró jellegű" eü problémája van. de ez a pszichiátriai igazolás tényleg kellett, mert anélkül nehezen ment, sokan próbálkoztak ezzel a szöveggel, és csak röhögtek rajta, hogy na persze ... de igazolással komolyan vették.

na de nem kell ehhez annyira visszamenni az időben, ma is vannak munkahelyek, ahol nem tűrik. tipikusan olyan helyek, ahol fárfiak vannak összezárva, pl tűzoltóságnál is kizáró ok. ugyan nincs ez így kimondva, mert az tilos lenne, de ha valakiről kiderül, nagyon hamar találnak indokot a leszerelésre. de igazából tanár se nagyon lehet.

más indok necces, mert abba bele lehet kötni, az allergia kb ellenőrizhetetlen, mármint a súlyossága, fajtája. talán a diabetes és még 1-2 hasonló már elég volt. a súlyosabb pszichiátriai zavarok főleg.

okt. 13. 22:03
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Meleg nem lehetett kényszer sorozott katona, de igazolás kellett, tehát mégis lehetett, ha akart menni.

Most hogyan van? Lehet meleg hivatásos katona?

Vagy csak katolikus pap lehet pedofil?

okt. 14. 09:52
 16/16 anonim ***** válasza:

15

ha hivatásos akar lenni melegként, akkor bizony ott nagyon nagy kamuéletet kell bemutatni, álbnővel és mindennel, mert ugye a nemzetvédelmisek tartanak egy átvilágítást is. nem mondom, hogy lehetetlen, sokaknak sikerült, de azért necces.

a régi elv az volt, hogy "kislányok nem valók férfiközösségbe", és ez nagyjából ma is működik, de ha sikeresen elő tudod adni magad heteróként, akkor oké.

okt. 14. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!