A magyar katonasághoz felvesznek homoszexuális embereket?

Kedves 1-es!
"A homoszexuálisok nem a militarizmus iránti vonzalmukról ismertek."
Hááát, a német hadseregben például hagyományosan előfordultak ilyenek.
Elég a közismerten homoszexuális jelentős nevekre, például II. Nagy Frigyes porosz királyra (1740-1786), Kuno von Moltke (1847-1923) altábornagyra, Werner von Fritsch (1880-1939) vezérezredesre, hadsereg főparancsnokra (1930-1938) gondolni.
A brit Királyi Haditengerészet (Royal Navy) esetében szintén gyakran megfogalmazott vádnak számított a 19-20. század fordulóján, hogy nagyszámú homoszexuális szolgál a kötelékében. Még maga Winston Churchill is gúnyolódott a haditengerészet személyi állománya jelentős részének nemi orientációján.

Ez anno biztosan igaz volt, de manapság az eltorzult liberális eszmék miatt nagyon nem az :)

Hát, ja. :)
Egyébként híres homoszexuális hadvezérek még II. Philipposz és a fia, III. Alexandrosz (Nagy Sándor) makedón királyok.
A legendás finn Mannerheim marsall esetében is erősen valószínűsíthető, hogy a fiatal tisztekre bukott.
A francia imperializmus és gyarmatosítás nagy alakja, Hubert Lyautey tábornok szintén közismert melegnek számított.

Ilyen kérdés alatt is sikerült egy jót libsizni.... Lassan már Szent Istvánról szóló téma alatt is megfognak jelenni a ballibsizők, meg krumplizók.

Ugyan mi ebben a libsizés? Tény, hogy Európában a 19. század végén kezdődött, ill. a 20. század fasiszta eszméinek hatására vált általánossá a homoszexuálisok negatív diszkriminációja. Előtte az egyház is csak visszafogottan beszélt erről, rajtuk kívül meg senki más. Aztán ugye a 20. század második felében / végén megjelentek a libsik / neoliberálisok / szélsőliberálisok (ki hogy hívja őket) az lmbtqstb, vagy épp legfrissebben a gender ideológiákkal. Ezek pedig már nem elsősorban a szexualitásról szólnak, hanem politikai-ideológiai jellegű mozgalmak, és bizony éles ellentétben állnak a konzervatív értékekkel, valamint a militarizmussal is.

miert ne vennek fel? vasutasoknak, orvosoknak, stb...-nek felveszik. katonanak miertz ne vennek fel?
ennek semmi koze a nemi identitashoz... de most komolyan, MIERT NE VENNEK FEL???

Jó, de látod hogy mennyi olyan ember van, aki kb így gondolkodik: Bélával nem dolgozok együtt, mert nem szereti a pacalt, Ferkó állandóan horgászni menne, Pistabá kólával issza a whiskey-t, Palika pedig nem gerjed a puncira.
A lényeg, hogy nem olyanok, mint ÉN, és ÉN nem szeretem azokat, akik nem úgy látják a világot, ahogy ÉN, csak csak azért problémázok ennyit rajta, mert ENGEM zavar...
(igen, sokszor tényleg ennyi volt a válasz. Neked mi bajod a bzikkal? - Semmi, csak annyi hogy zavarnak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!