Szerintetek az állam visszaállíthatja a sorkatonaságot háború nélkül is?
Senkinek nincs joga ( és soha nem is szabadott volna hogy legyen)felnőtt embereket nevelni és tőle idegen mentalitást rákényszeriteni, arra idomitani. Én abba a korszakba már nem szeretnék visszafordulni, elég volt.( én idősebb vagyok azt hiszem az itteniektől)
A katonaság szakma, és nem annak a szintere, hogy egyes emberek arra irányuló vágyait megvalósitsa, hogy ott majd átnevelik a neki nem tetsző hajszinű/viselkedésű embereket.
Ebben az országban ez egy olyan témakör ami kivételesen tejesen megfelelően van jelenleg kezelve: szakmaként,/ önkéntes alapon.
Ami pl Izaelben van,ami itt megemlitésre került, az az én mércém szerint nem normális.
Izraelben akkora nimbusza van a hadseregnek, hogy állásinterjún simán rákérdeznek, melyik haderőnemnél voltál katona.
Jó, mondjuk ez érthető is, réges-rég csadorban járnának nélküle.
#14 Nem voltam katona, csak a "Néphadseregben" szolgált ismerőseim által mesélt történetekre hagyatkozom. Sohasem értettem, miért voltak jók az öncélú szívatások. Nem attól lesz valaki közösségi ember, hogy kétpercenként porig alázzák, nem attól, hogy fogkefével súrolja fel a folyosót, (ha ez tényleg igaz).
#20 A hallott történetek alapján furcsa, hogy szerinted a katonaság önállóságra nevel. Számomra - hangsúlyozom, személyes tapasztalat nélkül - az ellenkezője a valószínű.
#24 Az ember semmit sem veszít, ha nem pazarol el egy évet fölöslegesen, néhány cezaromániás kiképző szórakoztatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!