Magyarországon vannak külföldi katonák?
Ezt úgy értem, hogy van egy...mondjuk vietnami emberke aki itt lakik Mo-n már régóta. Csak mert én még nem láttam...
Vagy ilyen nincs is?
Ha az a kérdésed, hogy Magyarországon állomásoznak-e külföldi katonák, a válasz igen, természetesen. Mivel a NATO tagja vagyunk, számos külföldi katona állomásozik Magyarországon, mint ahogy nekem is van ismerősöm, akinek az apja ezredesként Németországban állomásozik.
Ha az a kérdés, hogy egy külföldön született, mondjuk vietnámi ember lehet-e magyar katona, akkor a válasz igen, de CSAK akkor, ha magyar állampolgár.
"mondjuk vietnámi ember lehet-e magyar katona, akkor a válasz igen, de CSAK akkor, ha magyar állampolgár."
ez biztos?
nem úgy van hogy a szüleinek magyarnak kell lennie
neki meg itt kellett hogy szülessen?
Kizárólagos magyar állampolgárság a feltétel. A szülők állampolgársága és etnikai hovatartozása, valamint a születési hely nem számít. Lásd:
ok kösz
... etnikai hovatartozásra ki se tértem... ne kezdjük már itt is...
Tehát ha van egy ember aki Vietnamban született de itt él kiskora óta, akkor az az ember beállhat a seregbe?
Én egy más nemzetiségű katonát sem láttam még magyar hadseregbe :D
Akkor leírom mégegyszer ugyanazt, amit az előbb :)
Attól még, hogy itt él kiskorától, NEM ÁLLHAT BE a hadseregbe, CSAK AKKOR, ha állampolgár is egyben. KIZÁRÓLAG magyar.
Amúgy Magyarországon a külföldön született, de azóta magyar állampolgárságott szerzettek száma relatíve alacsony, azok közül is kb 0% akar katonai karriert befutni itthon, úgyhogy ezért nem látsz külföldi születésűeket a honvédségben.
Értem :D
Amúgy köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!