Miért történnek sorozatjában Vadászbalesetek, tragédiák, addig Hadi fegyverekkel nem ?
Fegyveres erőknél szigorú szabályok vannak, és a fegyverhasználatra is kiképezték őket.
Ennek ellenére ott is történnek balesetek, tragédiák, amelyek nem is biztos, hogy nyilvánosságra kerülnek.
Ezzel szemben a vadászoknál minimum vegyes a kép.
Magyarországon a fegyvertartás, fegyverhasználat szabályai elég szigorúak a vadászoknál, de még ott is vannak esetek (alkohol, nem egyértelműen azonosított célra, vagy tiltott irányba leadott lövés, szabálytalanul tartott fegyver, stb)
Ezzel szemben pl az olaszoknál, ha valakinek van egy pici földterülete, azon vadászati joga is van, mindenféle képzés, vizsga nélkül tarthat lőfegyvert... és esetleg kitalálja, hogy eljön Magyarországra vadászni.
Itt megkérdezik tőle, hogy mennyi gyakorlata van, de nem mérvadó a válaszuk sem.
Az olaszok nagyon sok balesetet okoznak, amelyek sokszor nem is jelennek meg a sajtóban, mert nem lett belőle tragédia.
Sok vadőrnek már attól emelkedni kezd az adrenalin szintje, ha olaszokat kell kivinni terepre.
Elképesztő hülyeségeket tudnak csinálni, lőnek bizonytalan célpontokra amiből már tragédiák is voltak, a hajtót találták el, de esetenként "csak" a baromságuk marad emléknek
Egyik vadőrnek pl a Hilux-on lőtte szét a visszapillantó tükröt egy olasz, mert a mozgó autóból meglátott egy őz csapatot, és kérdezés nélkül közéjük durrantott. A távcsőben valószínűleg nem is látta, hogy a puskacső előtt ott van a tükör, az meg nem érdekelte, hogy teljesen szabálytalan amit művel
A Sportlövészet egy Jogilag vitatott dolog.
Az IPSC / IDPA és társai, a komplett sport egy mesterkélt, erőltetett kategória, nem az a célunk, hogy Doug Koenig és hasonlók legyünk, hanem a lövők 90 % az szimpla élménylövész meg katona / rendőr, de jogcíme nincs, és erre való ez az otromba jogi kiskapu, értelmes és egyenes és őszinte jogcímet nem mer feltalálni a törvényhozó.
Van, aki versenyről versenyre jár, hivatalos sportoló, jelent az 12 - 16 versenyt is egy évben. Ellenben a mezei user az elmegy a minimális 3 lövészetre, meglövi a kötelező minősítést, ami lehet Gyorspont is, az a legegyszerűbb és azzal be is van fejezve a versengés, után már csak hétvégén hobbiból lő. Az ilyennek semmi értelme nincsen.
Én arról a vadászatról tudok nyilatkozni amin részt vettem, volt katonák, jogászok, vegyészek és orvosok voltak
Senki nem ivott előtte, utána volt egy közös Jagermeister, fegyelmezettek voltak és szabálytartók, 60-70 éves társaság
#15#
Az a normális viselkedés, és többnyire úgy is zajlanak a vadászatok, de lehetnek kivételek.
A bérvadászatban hatalmas pénzek is vannak, a németekre ott is a precizitás a jellemző, illetve a német nem szereti ha hülyére veszik, pl tenyésztett szárnyasokat "rugdosnák fel" nekik.
Ezzel szemben az olaszok sokszor olyankor is lőnek, amikor tilos, olasz vendégvadászok sokszor balesetveszélyesek.
A magyarok se mindíg szabály tartóak, de egy nagyobb létszámú rendezvényen kisebb az esélye a szabályszegésnek, ott fokozottan figyelnek, és az sem igaz, hogy az egyedül, vagy 2-3 fős vadászatokon általános a szabálytalan viselkedés, de gyakoribb, mint a fegyveres erőknél, ahol minden mozdulatnál tartani kell a szabályokat, ha nem, baleset nélkül is büntetnek., ergo nagyobb a fegyelem.
Nem értem mire akarsz kilyukadni. Az "egységsugarú állampolgár" esetén lőfegyver legfeljebb támadásra vagy játékra (sportlövészet) alkalmas (most a szabályozástól eltekintek).
Egy gondolatkísérlet:
ülsz a lakásban olvasol, TV-t nézel, játszol (a nem kívánt rész törlendő) valaki rád támad (betöri az ajtót). Hány fegyver kell a lakásba, hogy a rendelkezésre álló idő alatt kézbe vedd célra tarts és lőj?
Nekem az jött ki, hogy vagy a derékszíjamon fityeg, mint egy egyenruhánál, annyi kell, hogy mindig kar távolságban legyen egy.
Utcán a használata megint necces. Egyszer a villamoson 4-en lefogtak és kipakolták a zsebeimet. Ha van pisztolyom, akkor sem mentem volna semmire. Ők fel voltak készülve, engem meglepetésként ért a támadás.
Lőtéren is az illetőre rájön a Trigger Happy-ség / Rambózhatnék / Bekattanás, vagy Otthon is tárolhatnak lőszert a fegyverük mellett, és lehet így veszélyforrás, de mégsem tartanak, hogy a Glock-al ámokfutó / családgyilkos lesz, pedig vannak határesetek azért, én megelégszek heti egyetlen lőalkalommal és 100 lövéssel akkor, ez a normális, a másik meg 2-szer is elmegy lőtérre és 200-at ellő, ami komoly anyagiakat jelent, meg identitászavart, de akkor is nem vagyunk olyanok, amilyeneknek beállítanak minket, addig a Vadászoknál sok a Hejha - Zájcev - Hefkok - Hobbimészáros
Már csak kezdjük ott, hogy elég drága a fegyver tartási, nekem egyik hülye sem ér ennyit😂
Másrészről a glock miért lenne kifejezetten hadi fegyver? a p80 mint osztrák fegyver egyáltalán nem erre született, csak nagyon jól alkalmazható és a belső kakasnak hála a homokot és szennyeződést jobban bírja ezért használják hadászati célra. olyan mint az ak/amd, bármelyik hülye tudja használni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!