Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Igaz hogy a szerbek átlőttek...

Igaz hogy a szerbek átlőttek Magyarországra a délszláv háború alatt?

Figyelt kérdés
Sokszor olvastam, hallottam de ez inkább városi legendának tűnik. Miért provokáltak volna a szerbek? Volt elég problémájuk a horvátokkal és bosnyákokkal. Van erre valami hiteles bizonyíték?

2020. dec. 18. 09:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Töltényhüvely repült át a horvát határ mellett. Hogy ki lőtte ki, azt nem tudni. Híradóban is volt anno.
2020. dec. 18. 09:20
 2/20 Neurotech ***** válasza:
89%
Átrepült egy vadászgép magyar területre és ledobott két bombát Barcsra szándékosan. Erről wikipédia cikk is van. Szerencsére nem sérült meg senki, anyagi kár keletkezett.
2020. dec. 18. 09:33
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű, hogy ez elrendelt támadás lett volna, azok nem így néznek ki. Valószínűleg pár megvadult katona akart nekimenni a magyaroknak is.
2020. dec. 18. 09:50
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Én szegedi vagyok, egyik oldali nagyszüleim tanyavilágbeliek, és bár én nem éltem akkor, meséltek nekem ezt-azt az "ősök". Nagybátyám akkor volt katona, és komolyan fel voltak állítva a határhoz.
2020. dec. 18. 09:55
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Igaz. Én akkor voltam katona, illetve határőr. Egy vonat kocsijába is csapódott pl egy lövedék.
2020. dec. 18. 09:55
 6/20 A kérdező kommentje:
Van arra bizonyíték hogy ez szándékos támadás volt a szerbek részéről? Volt valami nyilatkozat részükről vagy magyar részről?
2020. dec. 18. 10:02
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
6# ezt sajnos nem tudom megmondani...az tudja csak, aki átlőtt, de akkoriban a seregben a hozzáértők szerint VALÓSZÍNŰLEG szándékos volt.
2020. dec. 18. 10:09
 8/20 anonim ***** válasza:
43%

6

A magyar kormány bocsánatot kért, hogy a szerb golyók útjában volt az országunk. MDF-ék annyira el voltak foglalva az ország szétlopásával hogy nem is foglalkoztak ezekkel az esetekkel.

2020. dec. 18. 10:13
 9/20 anonim ***** válasza:
23%

Nem a magyarokat mindenki szereti és tiszteli.

A történelem során soha semilyen sérelem nem érte a magyarságot.

2020. dec. 18. 10:25
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Voltak próbálkozások mindkét féltől hogy bevonják a háborúba
2020. dec. 18. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!