Lebukhatok, hogy kamuztam?
Na szóval.
Sikerült az összes alkalmasságim a honvédségnél (még előző hónapban).
Ugy volt, hogy decemberben vonulhatok, de nem sikerult, kicsit csúszik.
A lényeg az, hogy az orvosin hazudtam arról, hogy volt-e valaha műtétem vagy sérülésem stb. Ezt most részletezni nem fogom de több olyan is volt ami mellett valószínűleg nem vettek volna fel ha bevallom. De nem írtam be.
Hasonló tapasztalatok ilyen dologgal? Pl. Olyat is hallottam már, hogy bekamuzta a srác, hogy van diplomája, szép önéletrajz minden es csak érettségije volt de sosem bukott le ezzel.
Most ennek ennyire (konkrétan egyáltalán) nem néznek utána? Vagy hogy van ez? Szerintetek lebukhatok később?
(Kimeljetek meg a hazudni csúnya dolog es hasonló dolgokkal. Köszönöm.)
Nyilván lebukhatsz, amire meg is van az esélyed, minden egyes napon.
Gondolom a műtéteknek nyoma van a rendszerben, bármelyik orvos le tudja hívni a számítógépről az adataidat, ha annak szükségét látja, pl gyanús lesz neki a hegesedés, vagy ellentmondásba keveredsz, de akár véletlenül is le lehet bukni.
Évekkel ezelőtt egy ismerősöm szerződéses katona lett, úgy, hohy eltitkolta, van egy kicsi, de diagnosztizált sérve.
A kiképzést végig csinálta, de mivel az később is problémákat okozott (katonáéknál nem elméleti munkára keresnek embereket), gondolt egy merészet, a sérvre hivatkozva leszerel...
Csakhogy az első alkalommal kibukott, hogy a sérvet már régebben diagnosztizálták, szándékosan félre vezette, és azzal megkárosította a honvédséget.
Még az is felmerült, hogy bíróság elé kerül, ami ugyan nem történt meg, de egy forintot sem kapott (arra számolt, hogy egészségkárosodás címén kap némi pénzt is).
Mái napig nem beszél róla, milyen feltételekkel ejtették a tárgyalást, nem is nosztalgiázik, milyen jó volt a díszszázadban őrséget állni.
Ahogy az 5-ös mondja, a honvédségnél is hozzáfér az orvos minden adatodhoz. Valószínűleg ezért "csúszik". De az is lehet hogy ennek ellenére felvettek.
De itt nem is igazán az számít hogy igazat mondtál-e vagy sem, hanem hogy ha komoly műtéted volt nehogy feldobd a bakancsot.
#6#
Azt én sem értem, hogy a felvétel előtt miért nem nézik át a jelentkező egészségügyi háttér történetét a számítógépes rendszeren, talán jogi akadálya lehet addig amíg az illető nem ír alá szerződést.
A szerződés aláírása után viszont már az illető egészségügyi ellátása is a honvédséghez kerül, onnantól csak idő kérdése, mikor bukik le, ha alkalmasságot befolyásoló adatokat nem vallott be.
Egy katona kiképzése az államnak pénzbe kerül, és ebből lehetnek jogi következmények, de abból is ha az eltitkolt műtétek miatt következtében áll be egészségkárosodás, azért a honvédség "nem vállal felelősséget"
Olyat is hallottam már, hogy bekamuzta a srác, hogy van diplomája, szép önéletrajz minden es csak érettségije volt de sosem bukott le ezzel.
Es aki elmondta az kihuzta a kezet a bilibol?
Nem ugy mukodik hogy szoban megemlitem a diplomat es korbetapsolnak, hanem kernek egy masolatot rola.
Orvosi papirok detto.
Alkalassagin jol unatkozhatott a doki hogy nem vette eszre.
Nalunk az uj pszihologus kiszurt volna mielott megszolalsz.
Es jo nagy marha vagy. Kesobb lehet belole komolyabb bajod. Ok, figyelembe veszik nalunk ha valakinek volt ilyen olyan mutetje, de aki emiatt mindig kihuzza magat azt hamar kiturjak a 'barati korbol'.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!