Mekkora esélyem lenne bejutni a seregbe szemüveggel?
Figyelt kérdés
Vannak ismerőseim,akik régebben katonák voltak,ők azt mondták nem nagy gond( - feles szemüvegem van).Azért vagyok kíváncsi,mert a Zrínyire alapból nem vesznek fel szemüveges embereket de ettől függetlenül még lehet katona az ember nem?
2010. aug. 8. 20:59
1/9 anonim válasza:
A pontos megengedett hibahatárt nem tudom,de vesznek fel szemüveges embereket is.Vannak olyan beosztások,ahol nem gáz.De úgy tudom harcoló alakulatban nem szolgálhatsz.De,ha elmész a hozzád legközelebb lévő toborzóirodába ott biztos mindent elmondanak.
2010. aug. 8. 21:18
2/9 anonim válasza:
első vagyok
Mellesleg azt sem hinném,hogy Zrínyire alapból nem vesznek fel.Max katonai vezetőire nem.
Szerződésesként bekerülhetsz a honvédséghez,de csak úgy menj,ha nem zavar,hogy tiszt soha nem lesz belőled.
2010. aug. 8. 21:25
3/9 anonim válasza:
Próbáldd ki a kontaktlencsét, nem kötöszködésből mondom, nem nagyon akadályoz semmiben, nagyon nehezen esik ki.
2010. aug. 8. 21:30
4/9 A kérdező kommentje:
A kontak lencsével is az a baj,hogy attól a látás ugyan úgy rossz és ez a lényeg.De mondjuk egy lézeres szemműtét után a szem teljesen jól "üzemel",olyan lenne,mintha nem is lett volna baja a szememnek.Egy ilyen lézeres szemműtét után már probléma nélkül lehetnék katona?(bocs hogy kérdezgetek de per pill el van törve az egyik lábam,a másikon meg a bokám húztam meg kegyetlenül,ezért nem tudok elmenni toborzóba,a legközelebbi 1 óra utazás:S)
2010. aug. 8. 21:39
5/9 anonim válasza:
Én írtam a kontaktlencsét, mondjuk tényleg kicsit hülyeséget írtam.
Viszont ha pénzed szemműtétre, akkor mindenképpen megéri, de ez elég hosszú folyamat.
2010. aug. 8. 22:38
6/9 anonim válasza:
Nem szeretik a szemüvegeseket honvédségénél, írtó kevés rá az esélyed. De nem mondom, hogy ne próbáld meg.
Egy katona
2010. aug. 9. 18:22
7/9 anonim válasza:
Nekünk főiskolán volt egy állásbörze ahol ott volt a honvédség,én is szemüveges vagyok mondjuk csak érdeklődtem de ott a főnök(egy őrnagy) azt mondta hogy szemüveggel szerződésesként vagy tiszthelyettesként lehetne elhelyezkedni és harcoló alakulatoknál is max korlátozással,vadászpilótának meg akkor se mehetnél például ha már megműtötték a szemedet ugye ezzel a lézeressel.Mondjuk már az nem ide tartozik de velem nem volt valami kedves (talán mert szemüveges voltam) már majdnem azt lehetett leolvasni az arcáról hogy mért nem húzok már el a faszomba,bezzeg a testnevelés edző szakosokkal ugy elvihorásztak (ugye azokkal akik még akkor is buliznak meg a hányásukban fetrengenek amikor mi már szenvedünk a nem tudom hanyadik ZH-n meg Vizsgán)
Ezzel csak arra akartam célozni hogy biztos nagyon sok olyan ember van akinek csak egy kisebb problémája van mint pl a szemüveg és jó katona lehetne belőlük(és ezzel nem akartam magamra célozni)
bocs a hosszú levelért
remélem ezzel is segítettem valamit de sajnos ez Magyarország ahol még az ember az se lehet ami akar
2010. aug. 13. 11:42
8/9 anonim válasza:
bejuthatsz...
van nem is egy katona barátom akit megkérdeztem, hogy mennyi esélyem lehetne bejutni szemüveggel a seregbe, (mert én is az vagyok) és mind azt mondták, hogy simán bekerülhetek...csak nem pl. pilótának :)
Az én szemüvegem -0,5 a másik meg +0,75-ös és azt mondta az orvosom h még kinőhetem... :S
Nekem 14 éves korom óta ez minden álmom...bejutni!
16 / L
2010. aug. 28. 16:58
9/9 anonim válasza:
ez engem is érdekel, én 400 km-t utaztam egy papírért amivel esélyesebben kerülhetek be Szolnokra, ott például voltak szemüvegesek de gondolom ők papírmunkákat végeztek nem harci egységbe voltak.....aztán ott nem említették, hogy a szemüveg nagy hátrány lenne sőt még az ezredes úr is mondta, hogy több ilyen jelentkező kéne mint én.....viszont a toborzóirodába meg azt mondták szinte 0 az esélye, hogy felvegyenek oda, de egy próbát azért teszek alkalmasságin.....de azért tényleg én is leszomorítónak tartom, h 21. században ekkora probléma lenne amikor már minden 10. ember szemüveges....lehet olyan szemüveget csináltatni ami fejre rögzíthető nem esik le masszív kerete van nem törik semmi, sportolók használják és nem korlátoz semmiben.....de neked még ahogy jó a látásod nekem -3 a szemem én rosszabb helyzetbe vagyok, és szomorúnak tartom h mi szemüvegesek meg vagyunk különböztetve :( de nem csüggedek ha sikerül sikerül ha nem akkor teszek félre pénzt a szemműtétre és újra megpróbálom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!