A németeknek már az első világháborúban is volt Mauser karabély?
Figyelt kérdés
Eddig úgy tudtam, hogy az első világháborúban a hosszú Gewehr 98-as puska volt rendszeresítve, a Kar98 pedig majd csak a második világháborúban.
Viszont több 1918-as képet láttam, amin a német rohamosztagos csapatok a Kar98k-ra megszólalásig hasonlító puskakkal vannak felszerelve.
2020. okt. 13. 19:20
1/9 anonim válasza:
A Kar98k csak 1935-ben lett rendszeresítve.
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem tudom, hogy az milyen puska lehet...
Ugyan olyan rövid és a tolózár karja is épp olyan görbített, nem egyenes.
2020. okt. 13. 19:31
3/9 anonim válasza:
sztm rá hasonlító fegyver láttál.
5/9 anonim válasza:
A Gewehr 98 1898-ban lett rendszeresítve. Ez is Mauser rendszerű fegyver volt. Ebből lett fejlesztve a Kar 98 és rendszeresítve 1935-ben (Azonban a nevében a 98 megjelölés pontosan az 1898 évszámra utal.)
6/9 A kérdező kommentje:
Ezekkel a basic infokkal én is képben vagyok. Nekem azt mondjátok meg, hogy akkor az milyen puska náluk a képeken.
2020. okt. 13. 21:55
7/9 anonim válasza:
Ha linkelnél egy képet akkor egyszerűbb lenne, nem?......
8/9 anonim válasza:
6
Szerintem az általam küldött linken szereplő fegyver lehet az.Karabiner 98a.Ami a leírás szerint a Gewehr 98 egyik változata.És már létezett az első háború idején.De tessék még egyszer:
9/9 A kérdező kommentje:
Ez lesz az, csakugyan.
Köszönöm szépen! :)
2020. okt. 14. 08:04
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!