Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Számít a magasság abban, hogy...

Számít a magasság abban, hogy lehetek-e katona? 153cm/nő

Figyelt kérdés
2020. okt. 11. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem számít, lehetsz katona ha a fizikai és pszichológiai alkalmasságin megfelelsz.
2020. okt. 11. 20:39
 2/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Harckocsiba meg pont aoacsonyak a jók.
2020. okt. 11. 21:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehetsz, harckocsizóknál ez pont ideális magasság.

[link]

“ A feltűnően alacsony - 150 cm alatti - egyént ne nyilvánítsuk szerződéses vagy hivatásos szolgálatra alkalmasnak (v.ö. gynaecomastia). Túlságosan magas testalkat esetén (180 cm felett) „zárt térben, harckocsiban végzett munka ellátására nem alkalmas” minősítés adása szükséges.”

Pl. Gagarin 157 cm, 52 kg volt, mikor az űrbe kilőtték.

2020. okt. 12. 07:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Láttam már pályafutásom során több alacsony katonát is, legtöbb közülük nő volt. 150 centi felett szerintem még nem gond ha valaki katona akar lenni, viszont a BMI-t nagyon megnézik, szóval ha pl. már 58 kiló vagy 153 centivel, már túlyúlyosnak számítasz, még ha a valóságban egyáltalán nem is látszik rajtad, vagy egyáltalán nem tűnik ki. Nem mondom hogy nem tesznek különbséget ezután veled, tehát nem látok reális esélyt arra hogy gyakran fogsz díszelegni, vagy egyáltalán harcoló alakulathoz tesznek, ha mégis akkor valószínű irodai munkára raknak, de ez valamilyen szinten érthető (nem azért mondom mert hímsov. lennék vagy valami).

Szóval ahogy előttem már elmondták, ha alkalmas vagy EÜ- ill. fizikailag, semmi akadálya. Harckocsiba biztos h nem fognak tenni, ezt előre megmondom, egyetlen egy női harckocsizót ismertem eddig, ő is hadnagy volt és eléggé vágta a témát. Meg valljuk be őszintén, nincs annyi HK-ja jelenleg a honvédséget h vadásznák az alacsony embereket beléjük mer annyira kevés a jelentkező :D

2020. okt. 29. 13:26
 5/5 A kérdező kommentje:
koszi:) 45 kilo vagyok egyebkent
2020. okt. 29. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!