Azért nem teljesen heraldikailag, mert ezeket címernek nevezni erősen túlzás, inkább egyfajta jel... Vagy akkor ez egy olyan antiheraldikus kép (színösszeállítás miatt), mint a Magyar címer (a kommunista, a jelenlegi megfelelő).
De különösebb értelmet szerintem ne keress mögöttük.
Vannak olyanok, amelyikeket könnyű megjegyezni (5. és a 11. (pontosan nem tudom melyik), azok ugye a Wiking hadosztály, elég könnyű megjegyezni, mert ha én a vikingekről/északiakró beszélek, akkor ez a jelkép úgy beleillik az ő kultúrájukba (mármint a forma).
Na meg ott van a (azt hiszem) Jägermeister szarvasa, ami meg Göringről ismeretes.
De tény, hogy elég érdekes dolog ez is, nem értem, miért nem lehet ezekről beszélni anélkül, hogy megemlítenénk a holokausztot és pénzt küldenénk az áldozatoknak (akik nem mellesleg nem is éltek a holokauszt alatt, ergo különösebb kár őket egyáltalán nem súlytotta).
Ilyen alapon én kérek orvosságot, mert az üküknagypapám pestisben halt meg, mert nem biztosították a jó életkörülményeket.
Akadjatok már le a holokausztról...
Tudom nem teljesen heraldikai téma, de jobb szó nem jutott eszembe. És mit jelent a "bevágás" a kereten? Az egyesnek a jobb felső sarka van bevágva, a hatosnak középen, van amelyiknek meg sehol sincs.
a 12. SS hitlerjugend cimerebe bene volt a kulcs ami anyit jelent hgy a tiszteket a Leibstandartebol szedtek ossze .
a masik az pedig a gyozelem runaja de ezt szerintem mindenki tudja .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!