Hogyan tudom elkérni azt hogy azonnali hatállyal felmondhassak?
Közös megegyezéssel.
Ha nem sikerül, akkor megkéred az új munkáltatód, hogy adjon annyival több pénzt, hogy ha beperel a jelenlegi munkáltatód, mert jársz be dolgozni a felmondási idő alatt, ki tudd fizetni.
Miért 2 hónap a felmondási időd? Kollektív szerződésed van? Vagy közszféra?
Közös megállapodást kérelmezel a főnöködnél, vagy megadják vagy nem, nem valószínű.
Szabadságot "kiveszed" a felmondási időre, ezzel nyilván nem tudod lefedni a teljes időt.
Felmondasz, és esetleg táppénz a felmondási időre, majd az új helyen munkába állsz. Ez nyilván jogellenes...
Felmondasz és lelépsz, lehet nem lesz következménye, de lehet a munkáltató kártérítést fog követelni.
Mérlegelned kell.
Mondjuk írhattál volna pár dolgot még. Pl.: Milyen meló? Milyen cég? Van-e anyagi és/vagy jogi kötelezettséged? ...
Én simán bementem úgy, hogy előtte bevertem egy felest, és szóltam a haver portásnak, hogy fújnék egy szondát. 2 órával később már a kilépő papírjaimmal sétáltam ki a HR-ről.
Vagy mint a BCS sorozatban, kulázd össze WC-t, és ne húzd le, napi 4-6X. Garantáltan kivágnak. Meg közben folyton Fosbúkozz.
Azért érdemes átgondolni, hogy milyen munkakörben és hol dolgozol. Ha egy kisvárosban, ahol mindenki ismer mindenkit, vagy olyan munkakörben, ahol mindenki ismer mindenkit, és a jövőben is várhatóan abban a "körzetben" leszel, nagyon gyorsan híre megy, híre mehet a valódi oknak, vagyis piásan mentél dolgozni... A pletyka meg gyorsabban terjed a fénynél is...
Az azonnali hatályú felmondást indokolni kell, vagyis a felmondásodban le lesz írva a konkrét ok... ha mégsem vennek fel dolgozni, akkor azzal a felmondással fogsz beballagni a munkaügyi központba...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!