Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan tudom elkérni azt hogy...

Hogyan tudom elkérni azt hogy azonnali hatállyal felmondhassak?

Figyelt kérdés
Egy kihagyhatatlan állás ajánlatot kaptam és ott leszeretnék dolgozni és az a baj hogy 2 hónapot nem fognak rám várni
2020. aug. 20. 17:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Közös megegyezéssel.

Ha nem sikerül, akkor megkéred az új munkáltatód, hogy adjon annyival több pénzt, hogy ha beperel a jelenlegi munkáltatód, mert jársz be dolgozni a felmondási idő alatt, ki tudd fizetni.

2020. aug. 20. 17:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért 2 hónap a felmondási időd? Kollektív szerződésed van? Vagy közszféra?

Közös megállapodást kérelmezel a főnöködnél, vagy megadják vagy nem, nem valószínű.

Szabadságot "kiveszed" a felmondási időre, ezzel nyilván nem tudod lefedni a teljes időt.

Felmondasz, és esetleg táppénz a felmondási időre, majd az új helyen munkába állsz. Ez nyilván jogellenes...

Felmondasz és lelépsz, lehet nem lesz következménye, de lehet a munkáltató kártérítést fog követelni.

Mérlegelned kell.

2020. aug. 20. 17:55
 3/7 anonim válasza:

Mondjuk írhattál volna pár dolgot még. Pl.: Milyen meló? Milyen cég? Van-e anyagi és/vagy jogi kötelezettséged? ...

Én simán bementem úgy, hogy előtte bevertem egy felest, és szóltam a haver portásnak, hogy fújnék egy szondát. 2 órával később már a kilépő papírjaimmal sétáltam ki a HR-ről.

Vagy mint a BCS sorozatban, kulázd össze WC-t, és ne húzd le, napi 4-6X. Garantáltan kivágnak. Meg közben folyton Fosbúkozz.

2020. aug. 20. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
A fellépéseden és a dolog intézésén múlik elsősorban. Neked kell mérlegelned, mi éri meg és mire vagy képes. Magamról kizártnak tartom, hogyne tudnék azonnal felmondani, ha nekem ez sokkal jobban megéri.
2020. aug. 20. 18:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Menj be piásan. Nálunk azt csinálták azok, akiket nem akartak elengedni. Bedülöngélsz a recepción, vagy a portán, megszondáztatod magad, azt kész. Ha nem rúgnak ki elsőre, akkor másnap is.
2020. aug. 21. 10:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért érdemes átgondolni, hogy milyen munkakörben és hol dolgozol. Ha egy kisvárosban, ahol mindenki ismer mindenkit, vagy olyan munkakörben, ahol mindenki ismer mindenkit, és a jövőben is várhatóan abban a "körzetben" leszel, nagyon gyorsan híre megy, híre mehet a valódi oknak, vagyis piásan mentél dolgozni... A pletyka meg gyorsabban terjed a fénynél is...

Az azonnali hatályú felmondást indokolni kell, vagyis a felmondásodban le lesz írva a konkrét ok... ha mégsem vennek fel dolgozni, akkor azzal a felmondással fogsz beballagni a munkaügyi központba...

2020. aug. 22. 16:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha egy kihagyhatatlan állás ajánlatot kaptál, akkor a fizu is nagyobb. Oda kell menni a mostani főnökhöz és mondani hogy egy új melóban gondolkozol ahol XY a fizetés, ha ti megtudjátok adni ezt vagy kicsivel többet akkor maradok ha nem akkor kérem a felmondási papírokat. Ez kb mindig beszokott válni, vagyis az én munkahelyemen elég sokszor megcsinálták és másnap már kapták a felmondási papírokat.
2020. szept. 6. 19:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!