Ha bekövetkezne a 3.világháború, akkor a mindenkori hatalomtól függetlenűl kiket soroznának be? Most nem az Orbán vagy Gyurcsány válaszokra vagyok kíváncsi.
Szerintem ma már elég nehezen soroznád be az embereket úgy, mint régen. Más a gondolkozás, mindenki kibúvót keresne, hatalmas tüntetések lennének mindenhol Európában egy ilyen ötletre.
Amúgy meg elvileg ahogy írják. Először a tartalékosok és akik ki vannak képezve, közben elkezdenék a többiek kiképzését. Egyes szakmákat pedig külön kiemelnek ilyenkor. Pl én földmérő mérnök vagyok, ami ilyenkor elég hasznos háttérmunka (tudok térképeket készíteni, értek valamennyire a vetületekhez, koordinátákhoz, navigációhoz, műholdképekhez), szóval valószínűleg elég hamar behívnának, de legalább nem a frontra.
Ha a 3. világháború kitör akkor nem soroznak be senkit, ahogy anno mondták laposkúszás a temetőbe hogy jusson hely (III. Vh = nukleáris háború, emberiség kipusztulása).
Lokális, konvencionális háború esetén meg ahogy fent írják. Korcsoport szerint vinnék az emberek, csak azt nem aki egészségügyileg tényleg alkalmatlan (szigorúbb lenne az ellenőrzés, nem lehetne haver/orvosismerős által kiállított papírral elintézni), vagy nemzetgazdaságilag kiemelten fontos feladatkört lát el (pl. erőműben dolgozik).
Nyilvánvalóan mindenki próbálna kibúvót keresni, lelécelni. Azzal kezdődne hogy lezárnák a határokat, tüntetés... a gyülekezési jog korlátozható, nix tüntetés, aki tüntizni próbálna úgy elvernék mint a sicc és első körben küldenék a frontra.
Törvény van róla, jó rég, szóval nem kormányfüggő.
De szerintem véget is érnek, mire kinyomtatnák a behívókat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!