Régen mit hordtak a katonák a táskájukban? Miket pakoltak bele? Erre gondolok, belinkelem az oldaltáskát. Vannak itt olyanok, akiknek volt ilyenjük? Tehát akkoriban voltak katonák, még a kommunizmusban.
2020. aug. 8. 17:41
1/17 anonim válasza:
Ezt csak a tisztek es altisztek hordtak, kulonbozo aktakat es fuzeteket raktak bele altalaban.
3/17 anonim válasza:
Ez sorkatonák kimenő táskája volt. Alapesetben csak ezt hordhatták. Tilos volt minden más táska. (Idővel a 80-as évek végétől ez lazult).
Nem térképtáska és a tisztek és altisztek ilyet nem hordtak, és nem is hordhattak, Mivel ez központi ellátmány volt, amit a sorkatonák kaptak. (meg ciki is).
Ha ilyen lett volna náluk, az azt jelentette volna, hogy "megdézsmálták a özpyoti ellátmányt.
5/17 anonim válasza:
Egyébként aminek benne kellett lenni kötelezően: tű, cérna, gombkészlet.
6/17 anonim válasza:
Elso vagyok, es erdelyi, itt a katonasagnal pont ilyen taskaban hordoztak az iratokat a kikepzok mikor gyakorlatozni mentunk.
Logikusnak tunt hogy MO-n is ere a celra hasznaltak volna.
8/17 anonim válasza:
70 cm WC papír... mint kötelező elem a kimenő táskában. Az ütinek egyszer szívatós napja volt, beállt a kapuba és ellenőriztette a kimenő táska tartalmát. Akinek nem volt a táskájában 70 cm azt visszaküldte és leordította a fejét. A slusszpoén, hogy volt nála egy colostok, akinek volt azét meg megmérte és ami 70 cm-n felüli rész volt azt ollóval levágta (és kidobta) azzal a szöveggel hogy "nem pazarlunk" :D
9/17 anonim válasza:
Ba..szus! Tényleg....tudtam, hogy valami lemaradt.
10/17 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen. Kifele soha nem nézték, befele másfél liter pálesz. Egy liter a haveroknak a körletbe, fél liter a kapusoknak. Vidáman voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!