Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honvédelmi toborzó?? Valaki?

Honvédelmi toborzó?? Valaki?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 18 éves vagyok, és ma voltam a munkaügyiben, ahol ki volt rakva egy plakát, honvédelmi toborzó lesz 5 nap múlva. A kérdésem leginkább azokhoz szólna akik már voltak ilyenen?,. A toborzora az is elmehetek aki még nem biztos benne, és csak érdeklődik?,. Illetve ha jelentkeznék is, utána a továbbiak miből állnának? (mármint nem a vizsgálatokra, alkalmassagira gondolok) bár ha valakinek van arról is saját tapasztalata, szívesen fogadom. Engem inkább az erkedekelne hogy utána milyen lesz a képzés? Hogy tulajdonképp miket kell teljesíteni?

Ha valaki bármit tud ebben a témában, és megosztaná velem, nagyon hálás lennék, köszönöm.

2020. aug. 5. 12:30
 1/7 anonim ***** válasza:
4%
Ne menj honvèdelmi katonának . Ugyanis nem a hazàèrt kell harcolnod hanem elvàrjàk hogy igazodj a sorban ami kellemetlen emberi szemèlyeket èltetnek . Ilyen a tisztavatàs, vagy a zászlóhùzàs. Jó lehet nem kell kimondani 100 szor hogy èljen Orbán viktor , de viszont nem hinnèm hogy bàrmi juttatàst nyernél. Kezdjük azt eleve ott hogy ma màr csak hivatàsnak hivják ezt ès nem a nemzetèrt van ez. Inkàbb tegyèl hasznosabb dolgot , van több olyan munka ahol ha embereknek segitesz akkor Isten munkàjàt vègzed. Nem kell ezèrt ölnöd.
2020. aug. 5. 15:11
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Nem tudom az első melyik intézetből szabadult, de érdemes lenne átgondolni az ápoltak kiengedését.

A toborzásra bárki elmehet ez maga nem kötelezi semmire. A katonáknak egy elenyészően kicsi része vesz részt a ceremóniákban, a nagy részük soha. A túlnyomó többség a laktanyákban pakolja a cuccot balról jobbra, ezután pedig nem sokkal majd jobbról balra. Az fontos, hogy bárhová vezényelhetik az embert ez főleg a család miatt érdekes, viszont az is igaz, hogy aki néhány éve katona azt jellemzően békénhagyják. Plusz mivel tudják, hogy bármikor leszerelhet ezért nem is érdekük. A magyar honvédség egy kis megmaradt kommunizmus annak minden előnyével és hátrányával. Nem fogsz milliókat keresni cserébe nem is kell halálra izgulnod magad. Ha lövöldözni akarsz akkor mehetsz missziókra (ott sem fogsz, viszont legalább lehet komolyabb pénzt akasztani). Ha nagyon esik akkor kivezényelhetnek homokzsákot pakolni.

Fontos, hogy a katonák társadalmi megítélése alapvetően semleges / pozitív.

2020. aug. 5. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:
38%

Toborzásra bárki elmehet és nem kell egyből aláírnod semmit. Maximum rakat papírt kezedbe nyomnak, hogy ha szeretnéd akkor töltsd ki és menj be hozzájuk.

Most indulnak olyan toborzások, ahol (ha jól emlékszem) 6 hónapra felszerelsz és utána eldöntheted, hogy szerződéses maradsz vagy megpróbálsz elhelyezkedni a civil életben. Szóval akik most veszítették el a munkájukat azok tudnak közben új állást keresni.

A munka változó a maga módján, de szinte évente ismétlődik. Van amikor semmi sincsen és csak pakolgattok, de katasztrófa helyzeteknél (árvíz, stb.) vezényelnek adott térségbe. Ha pedig jobb az idő, akkor a migráció is megindul, így lehet a határon köttök ki. Persze a munka eltérő lehet a beosztásodtól függően.

Ha komolyabban is érdekel akkor érdemesebb az altisztire bekerülni vagy jobb esetben a tisztire (NKE).

2020. aug. 5. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:
38%

A munkaügyiseknél tartalékosokat keresnek, az meg nem egyenlő a szerződésessel. Azok a papíron való létszámbővítés miatt van. Ugyanolyan, mint a Határvadászok voltak, az is azért volt, hogy növeljék papíron a készenlétis rendőrök számát, mert közel se volt annyi fő, mint amennyit akartak.

Tartalékosoknál meg kész vicc a felvételi, oda tényleg boldog-boldogtalant felvesznek a létszám miatt. Tartalékossal meg sokat nem érsz, annyit érsz el, hogy szívsz vele. Jön a levél kötelező menned. Nem érdeklik, hogy te dolgozol, te nem akarod, te már külföldön élsz, stb, menned kell.

2020. aug. 5. 20:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Na ha el akarod szúrni a fiatalságod, éhbérért viselni a szivatást, akkor hajrá... nehogy azt hidd, hogy holnap afganisztánban fogtok élőben Call of Dutyt tolni.
2020. aug. 5. 21:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat 😕eddig igazából mindenkitol csak rosszat hallottam, és lebeszelnének. Egy barátom volt hatarvadasz, de azt mondta kész vicc és inkább ott hagyta. Szóval Sztem max elmegyek a tájékoztatóra, de mostmar eléggé elment tőle a kedvem ☹️
2020. aug. 6. 22:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Határvadász alapból kész vicc, ahogy írtam az egész a statisztika feljavításáról szólt.

Mellette semmit nem csinálhattál, csak egy szám voltál, semmi több. Igazoltatni nem igazoltathatsz, önállóan járőrözni se járőrözhetsz Határvadászként, stb. Lényegében egy asszisztens a Határvadász meg statisztika javító, ennyi.

2020. aug. 8. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!