Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mik azok az eszközök, amik...

Kacsakároly kérdése:

Mik azok az eszközök, amik jól jönnek háború esetén?

Figyelt kérdés
Milyen szerszámokat, fegyvereket, ruhát, táskákat, eszközöket (pl. Iránytű, térkép, öngyújtó stb.) találnátok hasznosnak egy esetleges háború esetére? Egy listára vagyok kíváncsi, amiben leírjátok ezeket! Nagyon hálás lennék, a válaszokat előre is köszönöm!

2020. aug. 3. 18:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Háború vagy sem, az mindig jól jön ha van otthon tartós élelmiszer, megfelelő gyógyszerkészlet. Nem kell lisztért rohanni a boltba ha kis havária van (ld. korona pánik idején).

Harcoló katonaként kapod a felszerelést, civilként központilag oldják meg az élelmiszer-ellátást. Atomháború esetén meg... egy jó vastag ólomköpeny, meg egy ásó, de gyorsan áss vele és siess a temetőbe hogy még jusson hely.

2020. aug. 3. 21:23
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Liszt nem jó. Rád rohad. Olyan kell ami nagyon nagyon sokáig kibírja. A mai konzervek se túl jók. De lehet vásárolni olyan emergency foodot ami 10-20 évig eláll. Na az jó.
2020. aug. 3. 21:32
 13/25 A kérdező kommentje:
Kedves nyolcas, nem tudom hogy vagy vele, de én bármikor meghalnék a hazáért, számomra ez nem kérdés, ez számomra annyira nyilvánvaló, minthogy nem ugrok le egy 20 emeletes tetejéről. A víz és élelem ellátás rettentő fontos, ebben mindenkinek igaza van. De én nem egy családos ember vagyon, eleve sokat sportolok, boxolok több éve stb persze ez nem biztosít távolról sem biztos túlélést, de nekem a halál lenne nem harcolni. A kérdés MÉG MINDIG: eszközök. Nem az hogyan kell túlélni, nem az hogy hol, és hogyan. Az eszközök és ruházat. Nem az hogy milyen tudásra van szükségem, mert ezeket már tudom. Az eszközök illetve a ruházat érdekel kizárólag. Az alap túlélési eszközök, amik hasznosak
2020. aug. 3. 22:28
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Elkezdtem írogatni, de egy csomó dolog alapvető és szerintem Te is simán össze tudod írni mi kell neked, úgyhogy végül töröltem a hosszú írásomat. :)

De:

https://www.youtube.com/channel/UCpXwMqnXfJzazKS5fJ8nrVw shiey csatornáját ajánlom! Illegálisan utazgat vonatokon, az erdőben alszik, illegálisan mennek csernobilba, ott alszanak...stb stb. Ha szereted az ilyen "túlélős,extrém" dolgokat akkor ez tetszeni fog, hátha merítessz belőle dolgokat. Sőt! Elhagyatott bunkereket is szokott találni, ott is láthatod milyen felszerelések vannak, mert mindent ott hagytak. Olyat is talált, ahol még nem járt senki, fullra feltöltve, hidegháborúból. :)

2020. aug. 3. 22:54
 15/25 anonim ***** válasza:
72%
Jó néhágy aranylapocska, rudacska, tömböcske aminek birtokában Te és a családod még időben le tud karcolni egy biztonságos helyre.
2020. aug. 3. 23:04
 16/25 anonim ***** válasza:
79%
Túl nehéz az arany. Gyémánt jobb.
2020. aug. 3. 23:17
 17/25 anonim ***** válasza:
52%
tök mindegy, úgy is besoroznak
2020. aug. 3. 23:42
 18/25 anonim ***** válasza:
Háború idején nem "karcolsz" sehova, azzal kezdődik, hogy lezárják a határt és korlátozzák a civilek mozgását.
2020. aug. 3. 23:56
 19/25 anonim ***** válasza:

"Háború idején nem "karcolsz" sehova"

Megfelelő méretű, megfelelő helyre leadott arany lapocska, rudacska tömböcske és nem kell "karcolni", mert különjárattal juttatnak el bárhová IS!

2020. aug. 4. 00:13
 20/25 anonim ***** válasza:
Háború idején a gyógyszer többet ér, mint az arany lapocska, rudacska, tömböcske. Háború idején az aranyal semmit se tudsz kezdeni maximum miután véget ért a háború. De, ha 3. világháború lenne, na az olyan katasztrófát okozna a világban, hogy utána nem az arany lenne a fizetőeszköz, hanem cserekereskedelem lenne. Szóval gyógyszer + élelmiszer. A legjobb, ha orvos vagy. Akkor a szakértelmed tudod eladni bárkinek. ;) Tök mindegy melyik oldal felé mész, orvosok kellenek majd ... És besorozni se fognak. Mert a halott orvos semmit se ér. Szóval a legjobb olyan szakmát tanulni amúgy, amire szükség van még háború esetén is és egy "whitecard" leszel. :). Szóval a bölcsészek, pénzügyesek, politikusok, közgázasok semmit se fognak érni. A jövő háborújában nagyon jó informatikus szakemberek kellenek, gépészek, villamosmérnökök, orvosok, gyógyszerészek. ;). Sőt... Egy jó informatius megnyerni a háborút. :D
2020. aug. 4. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!