Ha egy kommunista forradalom kitörne magyarországon és szlovákiában amit a jelenlegi magyar és szlovák kormány már nem tudná leverni beavatkozna a NATO vagy Oroszország vagy úgy bárki? Ha igen ki meik oldalt támogatná ?
Szlovákia egy és magyarország nagyrészét már a forradalmárok uralnák(ez alatt az alföldet pest megyét benne budapestel teljes északmagyarországot és dél szlovákiát Pozsonyt és a balaton északi partját értem).
A szlovákiai és a magyar forradalmárok nem csak eggyütműködnének hanem egy oldalként harcolnának.
A forradalmároknak a serege 378900 fő míg a magyar és a szlovák kormánynak összesen 87 000 fővel büszkélkedne viszont meg lenne a légi fölényük és jobb lenne a technológiájuk(így a forradalmárok leginkább a túlerőre hagyatkozhatnak).
Azért kommunista forradalom mert arra nyilván felvigyelnének a környező országok talán még a nagyhatalmak is(nem azért mert én kommunista vagyok mert én eggyáltalán nem vagyok az).
Beavatkozás alatt pedig katonaira vagy gazdaságira gondolok.
Ha esetleg a forradalmárok nyernének mi lenne a vége.
Beavatkoznának. A menetrend az lenne, hogy először diplomáciai üzenetek "demokrácia értékrendje" és hasonló szövegekkel, EU-ból való kizárás, NATO szavazati jog megvonása, kötelezettségszegési eljárások stb. második fázis gazdasági szankciók, harmadik fázis kerítenének egy kormányt mindkét oldalon amit a nyugat legitimnek ismer el és annak a megtámogatására először fegyverek + tanácsadók ha az sem elég akkor harcoló csapatok. Nem ismerős a "recept" '56-ból? Tökmindegy hányan támogatják, ráfogják hogy legitim és jól megsegítik.
Aki sokat ugrál és sérti az érdekeiket annak rákoppintanak az orrára. A nagyhatalmak szépen leülnének és lematekoznák egymás között utána meg a fenti recept szerint jönnének.
A legrosszabbul akkor járnánk ha nem tudnának a nagyhatalmak megegyezni és mindegyik fű alatt operálna (azaz támogatná a neki tetsző oldalt hadianyaggal) - egy ütközőzónává válnánk mint Szíria és egymást csépelnénk.
Szerintem azért se reális, mert a lakosság se támogatná, illetve minimum erősen megosztott a kérdésben. A karhatalmi erők egyértelműen eldöntenék a katonai kimenetelét a dolognak.
Komplikáltabb lenne a helyzet, ha egy általános elégedetlenség miatt lenne valami komolyabb cirkusz de nem kommunista forradalom. Ebben az esetben, ha elég kitartóan és elég sokan tüntetnek, kilehetne erőszakolni előrehozott válaszát.
Az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérletet(kommunista forradalom), legálisan leverhetné a kormány katonai erővel.
7# a légi fölény nem mindig segít például a magyar légierő sokkal jobb mint a Román még is egy háborút eldönti a többség (gondolj az első és a második világháborúra).
Persze vannak kivételek (japán kínai háború)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!