A Magyar Honvédség miért rendelt minőségileg gyenge fegyvereket korszerűsités címén?
A CZ BREN 2 gépkarabély nem tartozik a legjobb fegyverek közé, a Ceska Zbrojovka gyár mindig is középszerű fegyvereket gyártott
Ha már egyszer modernizál a magyar honvédség akkor miért nem jobb minőségű fegyvereket rendelt mondjuk a németektől H&KG36-asokat vagy H&K416-asokat?
Ezek jóval minőségibb és jóval strapabiróbb fegyverek lennének, ha már 3500 milliárd forintot erre elköltenek
11 Na én aztán nem szoktam provokálni mert én sz@rok úgy nagy ivben mindenkire, inkább engem szoktak provokálni
De ha neked annyira tetszik a CZ gyár másodosztályú termékei akkor költözz oda a másodosztályba
Ha szerintem meg már milliárdokat költ az állam a honvédelmi újitásokra akkor legalább minőségi fegyvereket vegyen amik modernek és birják a strapát megfelelnek a mai kor követelményeinek
És ezek csak a német H&K fegyverek jelenleg, amik világelsők minőségben a fegyverpiacon
13 ez nem igaz
A német H&K nagyon minőségi fegyverket készit beszélhetünk itt az MP5-ös géppisztolycsaládról amit a rendvédelmi szervek használnak világszerte mindenhol
Vagy a géppuskává alakitható akár viz alatt is tüzelő G36-ról vagy az amerikai M4-es karabély továbbfejlesztett és átalakitott verziójáról a H&K416-ról
A németek általában kiváló minőségi fegyvereket gyártanak már főként a második világháború óta
"Én nemtudom honnan szeded, hogy a CZ75 lenne a világ második legjobb pisztolya, messze megelőzi például a Beretta M9-es és a Glock 19-es"
Na itt meg végképp elárultad hogy még kezedben sem fogtad egyiket sem :)
16.-nak.
Jaja, Beretta M..., 30 éves, kényelmetlen fogású. Rendszeresen törő szán.
Glock...az 5. generációval érték el 2019-ben a kétkezességet, meg a normális fogást. Ráadásul "törik" az elsütése, így külön kiképzés kell rá.
De a kérdező egy libsi provokátor, így neki csak a dögöjönmegorbány a lényeg.
A HK G36-ról kiderült, hogy hibás konstrukció (melegben nem pontos), a németek 2019-ben elkezdték a kivonását.
A katasztrófális CZ 805-höz képest a CZ BREN2 azért egész tűrhető konstrukció.
De egy raj nem attól lesz fasza, hogy a katonáinak csilivili gépkarabélya/rohampuskái vannak.
Hanem attól, hogy van géppuskája, mesterlövész puskája, gránátvetője, aknavetője, páncéltörő rakétája, vállról indítható legvédelmi rakétája.
És pont jobb ha a gépkarabély csak hagyományos irányzékos, persze 20 év körüli katonával, akinek még tökéletes a szeme.
Hát persze, hogy mindenki számára világos, hogy a Hekcker&Koch termékek rosszak a Glockal együtt, gondolom ezért van rendszerben a Bundeswehrnél a G36 mert annyira rossz lenne
Nem hogy inkább Ceska Zbrojovkájuk lenne nem?
A katonai fegyvereket tesztelik extrém melegben és extrém hidegben is mielőtt még egyáltalán elkezdenék a sorozatgyártásukat és hadrendbe állittanák őket.
De 18-as szerint egy forró nyári napon meg már pontatlan a G36 és 2019-ben kivonták a forgalomból...hát persze
A G36 1997 óta rendszeresitve van a Bundeswehrnél, gondolom nem most így 2019-ben tűnt volna fel valakinek, hogy egy sima nyári melegben pontatlan a karabély
És az is érdekes, hogy például az állandóan még mindig vadnyugatot játszó Amerikában a rendőröknél Glock van rendszeresitve így a Beretta után már egy ideje...persze 16-oska szerint azok is hülyék biztos a témához... Nemhogy a jó öreg állittólag "korszakalkotó CZ75" lenne náluk nemde?
Ti ilyen fizetett kommunista bérencek vagytok akik össze vissza hazudoztok, hülyeségeket irkáltok és ragaszkodtok a jó öreg kommunista blokk jó öreg másodosztályú fegyvereihez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!