Egy ismerősöm javaslatára komolyan elgondolkoztam katonatiszti főiskolára való jelentkezésen. Mik a jelentkezési feltételek? A tanulás után kapok pénzt? Karrierlehetőség?(többi lent)
21 éves vagyok, érettségim van. Az angol nyelvtudásom majdhogynem anyanyelvi szintű, de nyelvvizsgám nincs (nem tudom ez mennyire releváns). Jelenleg fizikai munkát végzek, tehát a fizikumom jónak mondható. Maga a katonaság, illetve bármi ahhoz kapcsolódó dolog mindig is érdekelt, de soha nem jártam rendészeti iskolába, nem tudom hogy ezt mennyire veszik figyelembe. Az a tervem, hogy ha felvételt nyerek, akkor ezen a pályán is szeretnék elhelyezkedni, majd később karriert építeni.
Főleg olyan emberek válaszai érdekelnek, akik esetleg jártak tiszti főiskolára/egyetemre, illetve van tapasztalatuk ebben a témában.
Nem feltétel a rendészetis iskolai háttér, a büntetlen előélet viszont igen.
Érdemes megnézned a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar oldalát, mindent részletesen leírnak: [link]
Ha valami nem tiszta, akkor keresd meg őket a kérdéseiddel, a címeket megtalálod az "Elérhetőségek" menüpont alatt.
"Jelenleg fizikai munkát végzek, tehát a fizikumom jónak mondható. "
Szóval napi szinten lefutsz a 3200 m-t, csinálsz fekvőtámaszt, felülést?
Ja angolból minimum középfokú államilag elismert nyelvvizsga kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!