Szíriában és a Közel-keleten harcolók miért viselnek maszkot?
A sivatagban homokvihar esetén a ghutrát (fejlkedő) kötik az szájuk, orruk elé, illetve a ma már ritka tevekaravánoknál is a felvert por ellen.
Szem, szájnál kivágott maszkot, símaszkot azok a harcosok viselnek, akik nem szeretnék, ha felismernék öket -lásd: bankrablók (adott esetben a tek-esek is hasonlót viselnek) .
A kendő azért az tényleg a homok miatt van a nyakukban (rohamsityak alá nehéz lenne komplett a tradicionális fejfedőt feltenni).
A maszkok meg a személyiségi jogok miatt :) - azaz ne ismerjék fel őket, sem a családjukat, tartva attól, hogy rajtuk állnak majd bosszút ha balul ütnek ki a dolgok.
Ez a "személyiségi jogos" dolgot néha azért nem tudom mire vélni.
Egyszer láttam valami cikket egy női speciális alakulatról, persze riportban szigorúan csak símaszkban lehetett fényképezni őket anélkül nem, de ő maga meg tesz fel saját magáról képeket a netre maszk nélkül ráadásul egyenruhában, és később egy cikk is megírta, hogy az a bizonyos csaj volt az a maszkos a speciális alakulatoknál. Szóval az ilyesféle "szemályiségvédelmet" nem tudom hova tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!