Létezik katonai jelbeszéd?
Figyelt kérdés
Amit a filmeken használnak a kommandósok. Ha igen hol találok erről bővebb infót, ahol esetleg az is le van írva mely jelzés mit jelent.2010. júl. 20. 18:39
2/10 A kérdező kommentje:
Ez marhaság
2010. júl. 20. 18:53
3/10 anonim válasza:
4/10 anonim válasza:
5/10 vzs válasza:
Az a helyzet, hogy ezek a jelek valóban léteznek, de sajnos nem egységesek. Próbálkozások vannak rá, hogy egységessé tegyék, de sajnos eredménytelenül.
A legcélszerűbb, ha egy katonai alegység-kisalegység saját maga pontosítja a tagjai számára, mi mit is jelent.
Szóval ne lepődj meg, ha egy amerikai háborús filmben nem ezeket a jeleket használják. :)
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a linkeket. Igen láttam filmen mikor két lefordított ujjal jelezték a gyalogosokat számukat pedig hagyomásnyosan, de egy ujj tízet jelentett.
2010. júl. 20. 19:23
7/10 anonim válasza:
mi airsoftban csak pár jelzést használunk pl:
balkéz derékszögben tartva felfelé és ökölben a kézfej- álj
az ujjakal jelezük az ellen létszámát és a karunk abba az irányba való lenditését az iránymegadásának.
balka derékszögben felfelé mutató ujj kinyujt és köröz vele- gyülekező
meg még van egy pár de sok idő lenne leirni amugy meg ne engem kérdezz mert én csak airsoftozok és nemvagyok katona.
8/10 anonim válasza:
Utolsó:Nem kifejezetten téged kérdezett......
9/10 anonim válasza:
hát nem nagyon van kedvem leírni az SAS ejtőernyős alakulat kézjeleit, de a fontosabb itt vannak: hátulról előre lendített kinyújtott kéz roham/futás, arc előtt lentről felfelé elhúzott kéz és utána kinyújtott balra: fedezékbe balra, van ugyanez jobbra, az állj és a gyülekező az az amit az előttem néhánnyal szóló is írt, fej fölött a jobb kéz ökölben belecsap a bal tenyérbe, aztán jobb kéz hátramutat a törzs hátrafordításával: ellenállás/akadály visszavonulás, a legelső ember a földrecsap a jobb kezével: zárótűz . talán ezek a leglényegesebbek.
10/10 anonim válasza:
Az anyahajókon pl: USS valami a pilóták használnak valamiféle jeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!