Magyarországon vissza lehetne vezetni békeidőben a sorozást? Többi lent.
Mi biztos nem, mindentudó?
És ha békeidő van elvileg, az mit jelent? Hogy lóbáljuk a lábunkat, amíg írásos papír lesz a háborúról? aztán elkezdjük a sorozást, hogy mások hasznára pusztíthassák a mieinket?
Ez a mi szégyenünk, a mi nevelésünké, hogy nem akar önkéntes lenni minden magyar gyerek, a hazája védelmére felkészülni. A rendszerakármi vívmánya, jól átvertek bennünket.
Ezt most nem értem. Legyünk amolyan 21. századi Spárta, vagy mi?
Hogy az egyszerű sorkatonaság milyen volt, arról annyit tudok, hogy ők is megtanultak beosztott rend szerint élni, és viselkedni, ha mást nem is. Kivezényelték őket útépítésre, mezőgazdaságba.
Az előfelvételisek és az egyetem után a katonaságot befejezők nem egy fegyvert kaptak a 70-es években. Minden 2-3 hónapban rendes gyakorlat volt, felszerelten, harckocsival, vagy ki hova volt rendelve. Voltak, akiknek több járművet is meg kellett, hogy tanuljanak vezetni, beleértve mezőgazdasági repülőt és helikoptert. Bár lehet rajta vitatkozni, hogy miért, de az is volt.
Több cigánygyerek a katonaságnál tanult meg olvasni, ha még nem tudott. Voltak, akik teherautóra szereztek jogosítványt. A rendes beosztott járőrszolgálat vagy belső ügyelet mellett.
Szerintem az is számított, hogy teljesen különböző hátterekből jötten össze kellett szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!