Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A területvédelmi önkéntes...

A területvédelmi önkéntes tartalékosoknál jelentkezéskor mitől függ a rendfokozat?

Figyelt kérdés

Szeretnék jelentkezni ÖTT-nek és érdekelne hogy jelentkezéskor mi alapján jár rendfokozat.

Ami számíthat:

2000-ben voltam sorkatona 9 hónapig.

Később Informatikus Mérnökként főiskolát végeztem, tehát felsőfokú végzettségem van.

(Érdekelne hogy van ez, mert olvastam, hogy mindenki közkatonaként kezdi, közben meg csomó olyant ismerek aki egyből őrmesteri, sőt van aki hadnagyi rangot kapott.)

Köszönöm a válaszokat

2019. nov. 9. 18:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
19%
azok valszeg a közszolgálati egyetemről kerültek ki, aki magasabbról kezdi
2019. nov. 9. 18:51
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

1#

Aki NKE-n végez az hivatásos lesz... Ha gőzöd sincs a témáról akkor francnak válaszolsz?

Komolyan agyérgörcsöt kapok a useless válaszadoktól már ebben a kategóriában.

ÖTT-nél a kiképzés alatt közkatona vagy majd ezután a végzettségednek megfelelő rendfokozat jár.

Ergo főiskolával minimum hadnagy de szerintem mivel voltál soros, főhadnagy leszel. (de ez nemtuti)

Egy valamit nemárt tudni.

Ezeknek a rendfokozatoknak nagyrészt semmi köze a HT vagy szerződéses rendfokozathoz.

Tehát te mint ÖTT biztos hogy nem fogsz parancsot adni egy szerződésesnek.

2019. nov. 9. 22:31
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

De az a durva, hogy adhat kb parancsot is, mivel nincs rairva a homlokara, de diszeleghet a parolin ugyanugy. Egyik alakulatnal az OTT lett befogva ellenorzesekre. :)

A fosulival hdgy se tuti, mondanek telszamot parat akitol ezt meg lehetne kerdezni. :D (min 3 eszembe jutott csak egy szazadnyi emberbol most.

A rendfokozat (nem rang!, megolnek ha ezt mondod) attol fugg, h mit tudsz kiharcolni, mennyire kell az ember. Civilbol is lehet kapni tiszti beot, mivel pl jogaszokat nem kepez a szuper NKE, sot mernokoket se, informatikusokat se.

2019. nov. 15. 09:56
 4/13 anonim ***** válasza:

Mérnököt és infot képez az NKE egyébként olyan szinten ami az MH-nak kell. (nyilván nem összehasonlítható egy Programozóval, de attól még képez)

éééés de. Rávan írva. Ott díszeleg a jobb vállukon az ÖTT felirat.

Pontosan ezért nem adhat parancsot.

Az ellenőrzés más tészta. Nyílt paranccsal még egy civil is elküldhet a véreresbe ha úgy támad kedve. De csak úgy hiába óbégatna akármelyik ÖTT százados.

2019. nov. 16. 22:18
 5/13 anonim ***** válasza:
50%

Mernok kepzes nincs mar olyan 2006 ota kb, infoban ennyire nem vok biztos, de akkor nem civilszakos infosokkal taliznek a honvedsegen belul.

Az Ött felirat a jobb vallon eleg ritkasag, szep is lenne ha mindenkinek meglenne es kotelezo is lenne hordaniuk. 10-bol 2-3 aki hordja.

Ha a muszaki katonak kepzesere gondoltal mernokkepzes cimszo alatt, akkor lecci ne hasonlitsd ossze. Mernokkepzes is gyenge, de ami ott folyik muszaki kepzes cimszoval hat no comment. Megjartam mindkettot, van osszehasonlitasi alapom.

2019. nov. 17. 21:26
 6/13 anonim ***** válasza:

"Mernok kepzes nincs mar olyan 2006 ota kb, infoban ennyire nem vok biztos, de akkor nem civilszakos infosokkal taliznek a honvedsegen belul."

Oda jártam nem rég. Szívesen bemutatlak néhánynak ha szeretnéd. Vannak ilyen képzések. :)

"Az Ött felirat a jobb vallon eleg ritkasag, szep is lenne ha mindenkinek meglenne es kotelezo is lenne hordaniuk. 10-bol 2-3 aki hordja."

Akiket én ismerek kb 12 srác 4 különböző helyőrségből, mindnek van.

Ha a muszaki katonak kepzesere gondoltal mernokkepzes cimszo alatt, akkor lecci ne hasonlitsd ossze. Mernokkepzes is gyenge, de ami ott folyik muszaki kepzes cimszoval hat no comment. Megjartam mindkettot, van osszehasonlitasi alapom.

Ki volt a tanárod ha megjártad? Csak kiváncsiság.

Nem műszakira gondoltam. A műszakinak köze nincs a mérnökképzéshez.

2019. nov. 18. 18:40
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Civilszakra gondolsz? Ket mernok is tanitott, egyik haja szep ősz es alez-ek.
2019. nov. 18. 21:19
 8/13 anonim ***** válasza:

"Civilszakra gondolsz? Ket mernok is tanitott, egyik haja szep ősz es alez-ek."

Minden tisztelettel de ezért gondolom hogy te marhára nem jártál az egyetemre csak alátámasztás gyanánt benyögted.

Ha erre az egyetemre jártál volna 100%-ig biztos vagyok benne hogy névre pontosan megmondtad volna őket mert óóóó... Ezek az emberek mélynyomot hagynak ám ;).

2019. nov. 19. 06:36
 9/13 anonim ***** válasza:
50%
Persze, nev szerint beirom egy ilyen oldalra :D Tudom a nevuket hidd el, ilyen full oszhajut nem mindennap latsz azon a szuper egyetemen.
2019. nov. 19. 14:10
 10/13 anonim ***** válasza:

akkor leirnád nekem privátba?

Nem mintha nem hinnék neked, de a gyk.hu-n senkinek nem hiszek :)

2019. nov. 19. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!