Hogy nem őrűl meg egy 7 évig sötétzárkás katona?
Tegnap láttam a Pillango c. filmet, ami valós események alapján készült. Egykori katona fegyencet szokésért előbb 2 év magánzárkára majd pedig újabb szökés miatt 5 év sötétített magánzárkára ítélték.
Mi mai emberek, akik nem bírunk ki fél napot sem mbilozás vagy CS:GO nélkül mégis hogy értsük meg, hogyan maradt ép elméjű egy ilyen ember? Agygyakorlatokat végzett?

Henri Charrière életrajzában annyi van, hogy magánzárkába tették pár évre, sötétzárkáról nem találtam semmi, de arról sem, mennyi ideig volt szigorítottban.
Sem az 1973-as filmet, sem az újabbat nem láttam, de sem ötöt, sem 7 évet nem lehet kibírni magánzárkában jelentős egészségromlás nélkül. Arról sem tudok, hogy katonaként került volna börtönbe. Író volt egyébként.

Pillango c. filmben (és könyvben) nem az van, hogy 7 év sötétzárka, hanem magánzárka. A kettő azért igen komoly különbség.
A főhős (és író) nem katona volt, hanem a törvényesség határán élő kisebb súlyú bűnöző, (apacs néven ismerték ezt a típust a 20.század elején) Fegyencként került a börtönszigetre.
Mellesleg, ha tényleg 7 évet lehúzott volna sötétzárkában, megvakult volna egy életre. Egyébként pedig a magánzárkában sokan bekattannak. Ilyen hosszú időt kevesen úsznak meg pszichés sérülés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!