Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A japán repülök honnan szállta...

A japán repülök honnan szálltak fel mikor lebombázták pearl habort?

Figyelt kérdés
2019. szept. 5. 18:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A hat repülőgép hordozóról, amivel odáig vitték őket.
2019. szept. 5. 18:38
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
clam harborból
2019. szept. 5. 19:38
 3/7 A kérdező kommentje:
és hogy hogy ez nem volt egyértelmű amikor később emiatt az amcsik Tokiót bombázták? Úgy tudom komoly gond volt a japánoknak hogy azt hitték van a közelben valamilyen amerikai támaszpont
2019. szept. 5. 19:42
 4/7 anonim ***** válasza:
88%
Azért mert az amerikaiak hatalmas bombázókkal érték el Tokiót, a japánok meg úgy gondolták, hogy ilyen gépek csak támaszpontról szállhatnak fel. (mondjuk ebben volt igazságuk)
2019. szept. 5. 19:46
 5/7 anonim ***** válasza:
80%

Ahogyan az első is írta az 1. japán flottában lévő 6 anyahajóról, név szerint: Akagi, Hirjú, Kaga, Szórjú, Sókaku, Dzuikaku.

Az szóba jöhető legközelebbi japán katonai támaszpont a Marshall szigeteken lett volna kb 4000 km-re, a korabeli vadászbombázók, és torpedóbombázók ennek jó ha felét tudták hatótávra, mármint egy irányba, visszaút nélkül, feltételezve hogy a célnál le is szállnak. De nehézbombázóból sem volt olyanjuk a japánoknak(másnak sem), ami akár csak megközelítette volna a szükséges 8000 km-es hatótávot. Az első ilyen hatótávolságú gép az 1944-ben hadrendbe állt amerikai B–29 Superfortress volt.

2019. szept. 5. 19:54
 6/7 A kérdező kommentje:
Ja így már értem, azt tudom, hogy nagy műszaki küzdelem volt hogy a nehézbombázó fel tudjon szállni az anyahajóról, s visszaút fel se merült,mert nem tudtam annyi üzemanyagot vinni magukkal, leszállás kina felé volt, de az se mindig lett, többek lezuhantak a tengerbe. és akkor ha jól értem, valószínűbbnek tűnt hogy támaszpont van a közelben, minthogy ezt az amerikaiak meglépték.
2019. szept. 5. 20:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amire te gondolsz az ún. Doolittle raid volt 1942 április 18.-án, mikor a Hornet nevű hordozóról mindösszesen 16 db B-25 Mitchellel bombázták Tokiót és még pár várost. Ezek egyébként nem nehézbombázók voltak, hanem taktikai csapásmérő, támogató közepes, a háború vége felé már csak könnyű bombázónak számító gépek. De a Mitchell kétségkívül egy sikeres bombázógép volt, négymotoros nehézbombázók nem tudtak volna felszállni egy hordozóról, vagyis bombateher és fegyverzet, páncélzat nélkül minimális üzemanyaggal talán, de akkor meg mi értelem lett volna. A B-25-öket is le kellett kopasztani, hogy képesek legyenek felszállni és elrepülni Kínáig.
2019. szept. 5. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!