MI a véleményetek a Jobbik kereszténységéről?
erről a cikkről jutott eszembe a kérdés
Én személy szerint furcsának tartom, hogy hogyan veheti a szájára a "krisztusi tanítás értékrend"-jét egy olyan párt, amely nyíltan/nem nyíltan antiszemita nézeteket vall.
Egyébként NEM PROVOKÁCIÓ a kérdés, én magam is a Jobbikra szavaztam, de ezt nem tudom elfogadni, annak ellenére h a legtöbb mindenben egyet értek velük.
utolsó: majdnem egyetértek veled: "kereszténység" helyett szívesebben használnám az "egyház" szót, mivel aki keresztény, az szereti a zsidókat, mint Isten ószövetségi választott népét, az egyház dolgaiba viszont sajnos nagyon sokszor politikai, világi dolgok játszanak szerepet (ahogy mondod főleg a katolikusban)
A politikába pedig mindig is benne volt és benne is lesz a vallás, ez most legjobban az arab országokban látszódik, de 100 éve még nálunk is nagyobb szerepet kapott.
Nyilvánvaló, hogy a Jobbik a kereszténységet csak és kizárólag politikai fogásként alkalmazza, azért mert a jobboldalon ez egy pozitív hívószó. De a jobbikos vezetőknek és holdudvaruknak finoman szólva semmi közük nincs a kereszténységhez.
Eleve a keresztény fogalmat mindig azzal a jelentéssel alkalmazzák, hogy nem zsidó. A zsidó- és cigányellenesség, a gyűlöletkeltés, a bűnbakképzés szöges ellentétben áll a minden ember számára egyenlő eséllyel üdvözülést ígérő jézusi tanítással.
Mutatja ezt az ízlésficamot, a kereszténység teljes meg nem értését ez a karácsonyi keresztállítás is. Aki ezt eldöntötte és végrehajtja, ha egy kicsit is benne lenne a keresztény gondolkodásban, ha ismerné alapfokon a kereszténység rítusait, akkor esze ágába se jutna ilyesmi. A karácsony ugye a születés, a húsvét a kereszthalál és a feltámadás. Ezt a kettőt összekeverni, és karácsonykor a kereszttel előállni keresztény nézőpontból bunkóság. Pont ezzel leplezik le a "kereszténységüket"
"utolsó: majdnem egyetértek veled: "kereszténység" helyett szívesebben használnám az "egyház" szót, mivel aki keresztény, az szereti a zsidókat, mint Isten ószövetségi választott népét, az egyház dolgaiba viszont sajnos nagyon sokszor politikai, világi dolgok játszanak szerepet (ahogy mondod főleg a katolikusban)"
- Ez szerintem nem telejsen így van, mert a mai katolikus egyház igenis legalább megpróbálja feltüntetni magát a zsidók barátjaként. Persze könnyen lehet, hogy sokan a vezetőségben valóban így gondolkdonak. Viszont amikor a gyakorlati részt említettem, én azokra a tapasztalataimra alapoztam, amikor rendszeresen templomba járó katolikusokkal/keresztényekkel beszélgettem, és nagyon gyakran tapsztaltam felőlük antiszemitizmust. Tehát nem az egyházról írtam, hanem "mezei" keresztényekről.
10:15
az h valaki rendszeresen templomba jár, nem jelenti h megtért, valóban keresztény ember, sokan csak azért mennek mert családi hagyomány
"az h valaki rendszeresen templomba jár, nem jelenti h megtért, valóban keresztény ember, sokan csak azért mennek mert családi hagyomány"
- Ne menjünk bele abba, hogy ki a valódi keresztény, mert erről midnenki mást mondana teljesen jogosan. Hallhattam már kereszténytől, hogy valódi keresztény nem antiszemita, ugyanakkor olvashattam már vallásfórumon a teológiai levezetését annak, hogy Jézus miért nme volt zsidó, és a zsidók miért romlottak, és érdemlik meg sorsukat.
Az általam még ezt megelőzően említett emebrekre mondhatod, hogy nem valódi keresztények, ők meg mondhatják magukról, hogy igenis azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!