Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Valaki összefoglalná, hogy...

Valaki összefoglalná, hogy most mi lesz, hogy lesz Paks 2-vel?

Figyelt kérdés
2019. máj. 23. 11:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
23%
Megépítik!
2019. máj. 23. 12:10
 2/17 anonim ***** válasza:
55%
Teljesen bizonytalan hogy megépítik vagy nem, egy biztos pont van a történetben, mégpedig az hogy hogy a Paks-ra felvett kölcsönt nekünk kell visszafizetni kamatostúl, és nem orbán viktornak meg a pereputtyának.
2019. máj. 23. 12:22
 3/17 anonim ***** válasza:
16%
A Paks2-re felvett hitel kevesebb, mint amit az utolsó percben Bajnai vett fel IMF hitel és utána mindegy szemig az Orbán kormány fizette vissza, mondhatni pillanatok alatt.
2019. máj. 23. 14:01
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
#3: Lényegre törő és a kérdés szempontjából abszolút kormánypárti választ olvashattunk.
2019. máj. 23. 15:37
 5/17 anonim ***** válasza:
24%

A tiédnél biztosan hasznosabb, mert amit írtál az válaszadás szempontjából NULLA.

Vedd már észre a csipák között a dorongot!

2019. máj. 23. 15:40
 6/17 A kérdező kommentje:
Hali! Tudom, hogy nem lehet kihagyni a politikát egy ilyen témából, de igazából csak arra lenék kíváncsi, hogy nekünk miért jó ez? Amikor friss volt a téma, azzal érveltek, hogy majd csökkennek tőle a számlák. A világ szerintem nem arra tart, hogy nukleáris energiaforrásokat hozzunk létre, hanem pont hogy azokat lekapcsoljuk és más megújuló erőforrásokkal váltsuk fel. Láttuk miket okoz egy akár egy kisebb üzemzavar is, vagy egy katasztrófa. (Csernobil, Fukushima) Aláírták a szerződést, tehát valszeg meg fog épülni. De mik a következmények ha mégsem? Lehetséges-e ilyen opció egyáltalán? (gondolom nem) Anyósom volt osztálytársai közül többen a Paksi atomerőműbe mentek dolgozni, ez a generáció már 60év felett jár kicsivel, az ott dolgozók közül már mindenki meghalt. Tehát mire jó ez? Olcsóbb lesz a villany 15forinttal? .. Hogy lesz olcsóbb, ha a Paks 2 3800milliárd forintba fog kerülni, ami ha jól tudom több, mint az összes államadósság. Azt is tudjuk, hogy a Paks1 alatt a föld elkezdett süllyedni és kezd az épület megrogyni. Ez korrigálható? Hol lesz pontosan helyileg Paks2? Valami készül, mert a legutóbbi hírek szerint egy nagy építőcég már megkapta a meló egy részét. Szóval csapongok a kérdéseimmel, lehet naívak is néhol, de nincs jó előérzetem..
2019. máj. 23. 19:11
 7/17 A kérdező kommentje:
Elnézést a tájékozatlanságért, az államadósság 29.000milliárd körül van.
2019. máj. 23. 19:19
 8/17 anonim ***** válasza:
Szerintem ezekre a kérdéseidre a neten böngészve hamarabb találsz értelmes levezetéseket, mint itt, ahol mindenki a pártszimpátiája szerint mond pro és kontra véleményt, közben senki nem a tudora ennek. Legalábbis én úgy gondolom, hogy itt senki nem bennfentes atomerőműépítő mérnők, vagy atomtudós, de lehet, hogy tévedek!:D
2019. máj. 23. 19:32
 9/17 A kérdező kommentje:
Olvasgatok, de egy próbát megér :D
2019. máj. 23. 19:39
 10/17 anonim ***** válasza:
33%

A fejlett államok egyik legérzékenyebb pontja az energiafüggőség. Áramot veszünk keletről-nyugatról. Ugyanígy adhatunk is el, amennyiben többlet keletkezik. Az altenatív energiák közül a nap, a szél nem kiszámítható. De a vízi erőművek kapacitását is befolyásolja egy tartós aszály. Ne feledjük, hogy 10 év múlva az áram már üzemanyag is lesz. A német gyárak menekülnek otthonról. De más országoknak is kedvelt befektetési célpontjai lettünk.

Volt már itt olyan, amikor télen elzárták a gázcsapot. Átvészeltük, mert voltak tározóink. Ha kint (akár keleten, akár nyugaton lehúzzák a főkapcsolót 1 hétre és függőségben vagyunk, akkor komoly korlátozásokra lehet számítani....

2019. máj. 23. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!