Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tudok szavazni személyigazolvá...

Tudok szavazni személyigazolvány nélkül?

Figyelt kérdés
Elvesztettem szerintem,de én vasárnap elakarok menni szavazni.Szerintetek úgy tudok szavazni,ha nem a személyimet adom oda,hanem mondjuk lakcímkártya,diákigazolvány vagy adókártya valamelyikét?Azokon is rajta van a születési dátumom,+lakhelyem meg minden adat ami kell igazából. Szerintetek?18/F

2019. máj. 20. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudsz, hacsak nincsen útleveled vagy fényképes jogosítványod amit máskor is elfogadnak személyazonosításra.

De simán elmehetsz a kormányablakhoz és csináltathatsz ideiglenes személyit magadnak. Azt azonnal kiadják és azzal mehetsz szavazni.

2019. máj. 20. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg jogosítvány a jó még, mert az fényképes és rajta van az a jel, amivel nem lehet hamisítani.

De nem tudom mi a gondod, vasárnapig még 82x megcsináltathatod. Kapsz egy fényképes igazolást míg megjön az igazi és azzal már mehetsz szavazni.

2019. máj. 20. 20:15
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

Személyi igazolvány. Nem személyigazolvány.

Egyébként a személyazonosságodat más okmányokkal is igazolhatod, a névjegyzékbe vételről szóló értesítésen is ott van. Ha van jogosítványod (18 évesen csak az erre megfelelő típusú lehet) vagy útleveled (szintén), akkor az is megfelel a személyi igazolvány helyett.

2019. máj. 20. 20:49
 4/5 anonim ***** válasza:
56%

Igazad van!

Ennek ellenére sokkal megfelelőbb lenne a személyigazolvány elnevezés, mivel a személyt igazolja. Nem is értem minek oda az az "í".

2019. máj. 20. 20:55
 5/5 anonim ***** válasza:
60%

#3 #4 ← Az a neve, hogy „SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY”. (A régi, füzet formájú igazolvány megnevezése SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY.)

2000. január 1-től a SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY helyett SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY + LAKCÍMET IGAZOLÓ HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY van (ez utóbbi egyben SZEMÉLYI AZONOSÍTÓT IGAZOLÓ HATÓSÁGI IGAZOLVÁNY is); a három együtt is kevesebb adatot tartalmaz, mint a SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY.

Mivel a leghosszabb érvényességi idő (18. életévét betöltött személy esetén) 6 év, 2000. január óta már nincs érvényes SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY. (6 évtől hosszabb érvényesség lehetősége: SZEMÉLYAZONOSÍTÓ IGAZOLVÁNY esetén kérheti a 65. életévét betöltött állampolgár határidő nélküli érvényességi idejű személyazonosító igazolvány kiállítását, ilyenkor érvényességi időként a kiállítást követő 60. év január első napját kell feltüntetni.)

2019. máj. 22. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!