Szerintetek mikor fog már jönni az "űr jövő"?
Tehát valami olyasmi technikai szint és társadalom, mint amit sok sci-fi mutat be.
Kulturában nem sokban tér el a modern nyugati kulturától, viszont sokkal jobban működik a demokrácia és vannak városok a Holdon, Marson, akár más csillagrendszerekbe is mennek expedíciók.
Nemrég olvastam, hogy "kozmizmus" néven ilyet az oroszok (elsősorban a moszkvai, pétervári értelmiség) már az 1880-as években elképzelt, de sajnos jött helyette a kommunizmus, aztán most a Putyin-féle tekintélyelvű rendszer.
Amerikában is úgy tűnt a 60-as, 70-es években, főleg a Holdraszállásokkor, hogy ki fog alakulni egy ilyen társadalom alapja, de ott is mára befulladt a dolog, a Republikánusok a vallásba menekültek, a Demokraták meg az SJW-mozgalomba.
Nálunk Magyarországon a 80-as, 90-es években sokkal több embernek volt afféle "sci-fi világképe", mint pl. manapság. Az 1998-as választásokkor pl. még ilyen párt is volt:
Ilyesmire gondolsz?
https://www.youtube.com/watch?v=EAYfJckSEN0
Amúgy a videóban létező autó van, az Alfa Romeo Carabo, ami 1968-ban jelent meg.
Volt egy fejlődés akkoriban, aztán a Vietnámi háború elhúzódásával ki is fulladt.
Még VR-sisakok is megjelentek, de csak a kilencvenes években terjedtek el úgy-ahogy, sok játék nem is volt hozzájuk.
Most megint volt egy VR-koszak, de most már azt jósolják, hogy ez is el fog halni.
Szerintem sosem fog eljönni. Csak még több háború lesz.
"Tehát valami olyasmi technikai szint és társadalom, mint amit sok sci-fi mutat be."
Ha már sci-fikből indulsz ki, ne feledd, hogy szinte mindegyikben a nagy jólétet, űrkorszakot vagy megelőzte egy hatalmas harmadik világháború vagy következménye volt valami hasonló. Nekem egyik sem olyan sürgős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!