Policisztás petefészket állapított meg a dokim, most meg a laboredeményem alapján (lent) inzulinrezisztencia is valószínű, csak jövő héten kell vissza mennem. Összefog így jönni a baba?

Figyelt kérdés

Inzulin 0 perc 20,1 mIU/L Inzulin 60 perc 202, 0 mIU/L Inzulin 120 perc 86,2 mIU/L

Olyanok válaszát várom akik ebben a cipőben járnak szintén. Nőgyógyászom clotstit írt fel, a diabetólógus meg valószínű 3-as kezelést fog kiírni. Ha véletlenül összejönne mégis a a babó, attól még a gyógyszeres kezelést el lehet kezdeni? Nem árt a babának? Végig lehet szedni a terhesség alatt? Ilyenkre szeretnék választ kapani, mert még kezdő vagyok -e téren. 210ben már született egy kislányom, spontán a 2. hónapbanösszejött, eőpdig akkor is policisztás voltam.

2012. nov. 28. 09:41
 1/7 anonim ***** válasza:
A diatbetológus úgy is elmondja,hogy árt-e. Viszont az rezisztencia miatt sajnos nem hatalmas az esély,hogy rögtön, még kezelés alatt összejön!
2012. nov. 28. 09:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Joeg, mintha csak magamat olvasnam :)

En is 2010-ben szultem, spontan, raadasul az meg nem is tervezett baba volt, hanem megszakitasos "vedekezes" mellett jott, persze nem volt gond. Nem tudom hogy akkor is pco-s voltam e mar, mert akkoriban a ciklusommal nem volt baj, ez most derult ki nalam, majusban, miutan februartol felborult a ciklusom es 2 honapokra jott meg. Nalam ahogy kiderult, en rogton endokrinologushoz mentem, a nodoki ehhez mar nem ert.

En elsokorben merckformin 500-ast kaptam, amitol egybol visszaallt a ciklusom, es peteeresem is lett, viszont most voltam vissza kontrollon, es az IR-es eredmenyeim rosszabbak lettek, holott tartom a dietat, szedtem a gyogyszert, es fogytam majdnem 15 kg-t (igy mar csak 3-5 kg ami meg felesleg, tehat tok jol allok), megis leromlottam az eredmenyeim, mindamellett hal istennek az osszes tobbi hormonom tokeletes, es a ciklusom is. Erre a doki azt mondta, hogy az IR miatt csak az nem esik teherbe, akinek emiatt nincs normal ciklusa, de mivel nekem van, plusz pé-m is van, elvileg barmikor johet a baba, a rosszabb eredmenyek ellenere is, de azert felirt egy kombinalt gyogyszert az eucreast, ezt szedem 2 hete, szerinte ez tuti rendbe kell hogy rakjon IR ugyileg is, plusz azt mondta hogy azon se csodalkozna, ha a fa ala mar egy pozi tesztet raknek. Hat ehhez kepest tegnap kellett volna megjonnie, de meg most se akar, pedig tuti hogy nem vagyok terhes. Ugyhogy engem is az agybaj kerulget mar emiatt, eddig legalabb jott amikor szamitottam ra, most meg meg meg se jon, de terhes se vagyok.

Szoval a lenyeg: eloszor kezd el a harmas kezelest, es hagyd, hogy hasson a gyogyszer, de en a clostyt meg nem szednem be a helyedben, mert lehet, hogy csak rontana a helyzeten. Eloszor is azt kene kideriteni van e peteeresed. Ciklusod rendszeres? Hany naposak?

EN mindenkeppen endodokihoz mennek a nogyogyasz helyett, mert hormon es IR problemakhoz ok ertenek csak, a nogyogyaz az ilyet fogamzasgatloval, vagy mint esetedbe clostyval probaljak megoldani, ami pedig nem segit.

2012. nov. 28. 10:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Van ciklusom csak rendszertelen, és barnázgatom is. Régen 32-37 nap között jött meg.Clostit már 2. hónapja szedem, nem stimulált túl. Csak egy érett tüszőt látott mindkétszer a doki.Viszont a diabetológus úgy leteremtett, hoogy lehet így kinézni stb..mert 105kg vagyok most.Csakk azt nem értem, hogy ezek a dokik nem gondolonak bele, hopyg az e,ber nem minden easetben tehet a túlsúlyáról???AZért mert valaki meghízik nem biztos, hogy a zabálástól van.
2012. nov. 28. 12:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia, a clostit szerintem ne szedd be, nekem legalábbis nem segített. Egy endokrinológushoz menj el, ő adni fog valamilyen met-et, tartani kell mellette a diétát és sportolni kell.

Nekem a terhesség 14.hetéig kellett szedni a gyógszert, de sokan végig is szedhetik. Én vékony PCOS és IR-es vagyok, és azért kellett abbahagynom, mert a gyógyszer mellett nem tudtam hízni (46 kg vagyok alapból), és a baba fejlődéséhez fontos volt néhány kg, így jobbnak látta a doki leépíteni a gyógyszert. De sok ismerős végig szedi, így elkerülhető a terhességi diabétesz.

2012. nov. 28. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:

szia!

Ne szedd be a clostyt. Elmagyarázom, miért.

IR mellett, ha nem diétázol, magas lesz az inzulinod. A rengeteg inzulin hatással van a petefészkek működésére, illetve megvastagszik a külső rétege a petefészkeknek és megnagyobbodik. Emiatt nem tud lesz ovuláció és így alakulnak ki a ciszták.

Lehet spontán teherbe esni pcoval is, de akkor még nem olyan előrehaladott az állapot.

Én 2008ban szültem, spontán terhesség volt, de a pcom nem volt kezelve. Sokáig szoptattam, akkor azért nem volt ciklusom. Majd babát szerettünk volna, hármas kezeléssel sikerült a baba összesen 2,5 év alatt. Ennyi ideig tartott, hogy helyére kerüljenek a dolgok odabent, fogytam 28kgot.

Nagy az esélyed az újabb spontán terhességre, de minél előbb kezdj el diétázni és mozogni, a gyógyszert meg szedd, ha majd felírja a doki.

Még egy valami. Mivel türelmetlen voltam, nekem volt 4 inszeminációm. Egyszerre több tüsző is megért, de egyik inszem sem sikerült. Senki nem értette, miért. Hát azért, mert addigra belefáradtam a diétába, nem csináltam, nem tartottam be. Nem híztam, csak nem diétáztam. Emiatt nem volt megfelelő minőségű a petesejt. Az utolsó inszem utáni hónapban végig diétáztam, mozogtam és pár hét múlva ott voltak az ikrek a pociban!

Kitartás!

2012. nov. 29. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:

Én szintén vékony IR-es vagyok. Írta vki, hogy szintén vékonyok. Mennyi ideig tartott amíg teherbe tudott esni? Én 1,5 hónapja szedem a gyógyszert. Tudom, hogy türelmetlen vagyok, de olyan jó lenne ha sikerülne...

Az utolsó hozzászóló írta, h ikreket várt. Ez a gyógyszerektől sikerült, vagy amúgy is volt esélye rá? Én is szívesen szülnék ikereket :)

2012. dec. 3. 09:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia utolsó. 4-es vagyok, a 46 kg-os IR-es (165 cm). 1 évig szedtem a merckformin xr-t, majd miután az nem segített, a dokim lecserélte egy kombinált gyógyszerre, ami erősebb (eucreas). Ettől lett 2 ciklusom, és 8 hónap szedés után spontán terhes lettem. Persze a diétát keményen tartottam, sportoltam is, de azt azért nem vittem túlzásba soha.
2012. dec. 3. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!