SEGÍTSÉG! NAGYON MEGIJEDTEM!? (Bővebben lent! )
A párommal 4 hónapja próbálkozunk a babán, volt egy kis pajzsmirigy problémám,túlműködéssel kezdtem, most a TSH felugrott, értékem: 4,7, de megy lefelé és azt mondta az endokrinológus, hogy lassan elhagyhatjuk a gyógyszert, amit fél éve szedek. 30 naposak általában a ciklusaim, nem nagyon tapasztaltam mostanában ovut, csak a múlt hónapban,de akkor késői pé-m volt, és 45. napra jött meg. Vettem cickafark teát meg palástfüvet, ma vagyok a 17. napomon, de még nem volt peteérésem.
Írtam az Arwen torna honlapján a tulajnak, feltettem a kérdést, hogy esetleg segíthetne e a torna, vagy valami mást ajánl e. Megemlítettem azt is, hogy majdnem minden hónapban van hüvelygombám, hátha javasolja a lúgosító diétát. Erre ezt a választ kaptam:
A leírtak alapján Ön biztos, hogy inzulinrezisztens. (ezért van-volt a pajzsmirigy eltérés.)
A lúgosító étrend nem használ semmit.
A cickafarkfű pedig szigorúan tilos,mert csak ront az állapotán.
Érdemes nekiállni az ARWEN tornának.
Biztos, hogy IR-es vagyok???? segítsetek? Ki mit gondol? :((((
Nem hullik a hajam, igaz, hiztam kb 3-4 kg a gyógyszertől, amit a pajzsmirigyre kaptam, de így is kb 55 kg vagyok. Vagy mik a tünetei? :( Nagyon megijedtem!!!
Jó, hát ez így puszta kuruzslás.
Az inzulinrezisztancia, mint diagnózis, endokrinológiai vizsgálatok sora után állítható fel, jellegzetes klinikai kép alapján. A "bázisa", amire a diagnózis alapozható, egy 3 pontos cukor és inzulinterhelés. A pajzsmirigy gondok valószínűsítik, de a biztos diagnózishoz belgyógyászati kivizsgálás kell.
Fordulj orvoshoz, és kérd a szükséges vizsgálatokat.
Nagyon megijedtem :( Annyira szeretnénk már kisbabát, ha megint kiderülne egy dolog amiért nem lehet..istenem :(
Akinél volt, minek a hatására jött elő? Én nem kívánom a cukrosat egyáltalán, nem tudom..bárcsak ne lenne semmi baj :(
De hogy állíthat ilyet, hogy BIZTOSAN? :(
Erre ez is :(( Jajj, nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baj! :(((
5 hét múlva van időpontom az endokrinológushoz.
Szia!
Mindenképpen menj endodokihoz, pajzsmiriggyel nem lehet játszani!
Ha már egyszer gond volt vele, folyamatosan ellenőrizni kell. A TSH-t 1-2 között kell tartani (ideális az 1-es érték körül) Nem feltétlenül hullik tőle a haj, van aki pattanásos lesz pl. Sokféle tünete van. IR gyakran társul hozzá, mert a pajzsmirigy hibás működése felborítja az anyagcserét, ezzel a hormonháztartást is megkeveri. Valószínűleg emiatt nincs peteérésed sem.
Felejtsd el a teákat, neked pontosan beállított gyógyszerek kellenek, pontos kivizsgálás után, folyamatos ellenőrzés mellett. Ha nem így teszel, kicsi az esély a teherbe esésre, és ha mégis sikerülne, sajnos gyakori a korai vetélés.
Első vagyok: tudom, nem könnyű ezt az inzulinrezisztancia dolgot elfogadni, de nekem pl. volt, elég csúnya, és mégis jött a baba, ahogy elkezdtünk próbálkozni. Most 34 hetes vagyok, hála Istennek. :) Tehát nem lehetetlen, és sok ilyen pozitív történet van.
Ezeket a netes kuruzslókat hagyd, viszont Mankának igaza van, a pajzsmirigy nem játék.
Sziasztok! Havonta megyek ellenőrzitetni a pajzsmirigyimet, szedtem egy gyógyszert (Methotyrint)októbertől januárig, szinte meg sem mozdult az értékem. Januárban kaptam propycilt, mert mondtam, hogy kisbabát szeretnék, és emelett lehet, és ettől felugrott a TSH 7re, ami már nagyon magas, folyamatosan csökkentettük a gyógyszer adagot, és most 4, és szépen lassan megy lefelé. Azt mondta a doki, valószínűleg valami stressz okozta ezt a kilengést, és hogy szépen gyógyul, menjek vissza május elején, előtte nézünk vérképet a háziorvosommal, és ha megint jobb, akkor elhagyhatjuk a gyógyszert.
:( Jajj lányok...
Akkor most hagyjam abba a teát? Csak így, hogy ittam máig, ma vagyok a 18. napomon. Meg fog jönni tőle normálisan, ha abbahagyom?
Van itt nálunk egy magánlabor, csinálnak sok dolgot, ha megcsinálják ezt az inzulinrezisztenciát, érdemes megcsináltatnom ott? Nem bírok májusig evvel várni.. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!