Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Csak engem zavar hogy aki...

Csak engem zavar hogy aki nyugdíj melett dolgozik attól csak a 15% szja-t vonják semmi mást?

Figyelt kérdés

Egy aktív korú ember a fizetése 33.5% át befizeti(levonják) az államnak+ még kb majd ennyit befizet a munkáltatója utána munkáltatói járulékok formájában....

Aki nyugdíjasként dolgozik azok után a munkáltató semmit nem fizet, és a nyugdíjas is csak az szja-T fizeti(vonják le)

Eddig ez nem így volt ugye, januártól van igy(ezzel akarják elfedni a kivándorlás miatti munka erö hiányt)

No de hol van itt a közteher viselés egyenlősége?

Aki mondjuk keres 300 bruttót aktív korúként, megkap kevesebb mint 200 nettót.

Van egy nyugdíjas, aki 300 bruttóból meg kap majd 250 nettót.

Gyakorlatilag semmivel nem járul hozzá a társadalom üzeleltetéséhez, miközben a + nyugdíj miatt kimondottan jó életszínvonalon él.

Míg az aktiv korú honapról honapra él, nem tud előre jutni a gyenge fizetéséből

Ez csak nekem nem tűnik igazságosnak?

2019. máj. 9. 19:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
15%
Én azt tartom igazságtalannak, hogy nyugdíjat kap. Aki dolgozik, az nem passzív nyugdíjas a munkaerőpiacon kívül, hanem aktív kereső és része a munkaerőpiacnak. Én felfüggeszteném a nyugdíjas státuszát.
2019. máj. 9. 20:18
 12/22 anonim ***** válasza:
60%
Ez a balázska lesssssssz, már majdnem benyaltam.
2019. máj. 9. 20:21
 13/22 anonim ***** válasza:
95%

Van egy "rossz" hírem kérdező, a diák munkàsoktòl is 15%-ot vonnak. Ők sokkal többen vannak, mint a nyugdíjasok.

Egyébként szerintem nagyjából ennyi lenne reális. 33,5% rengeteg.

Egyébként nagyon szomorú, ha még nyugdíjasként is dolgozni kell,mert nem tudsz megélni. Általában nem jó kedvükből mennek.

2019. máj. 9. 20:22
 14/22 anonim ***** válasza:
48%
Államiban fel is függesztik. Akinek meg van pénze, azt vesz fel akit akar. Az a versenyszféra.
2019. máj. 9. 20:22
 15/22 anonim ***** válasza:
52%

A diákokkal abból a szempontból nincs gond, hogy nekik előnyükre válik a munkatapasztalat, mert a tanulmányaik végeztével még előttük fog állni 40-50+ aktív év és nagyon segít az elején, ha az első interjúra már munkatapasztalat és gyakorlat birtokában mennek, esetleg a gyakornoki helyükről véglegesítik őket egy formális interjú után. Az öregeknél ez nem áll fenn.

Viszont az igaz, hogy tényleg ennyi adó és járulék lenne a reális, plusz az ÁFA sem kellene, hogy 15% fölött legyen.

Azt vesz fel, akit akar, ezt senki sem akarja megtiltani, de a versenyszférában is bejelentik őket (már amikor), különben még ennyit sem vonnának tőlük.

2019. máj. 9. 20:31
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a nyugdíjasok munkája nem feltétlenül haszontalan. Pl egy orvos vagy tanár ha szellemileg ép, akkor ugyancsak a társadalom hasznára van, ha még dolgozik nyugdíj után is. Falvakban sok helyen nem is lenne háziorvos, ha doki nem maradt volna ott nyugdíj után.

Én nem sajnálom tőlük, hogy csak 15%-ot vonnak. Tőlünk is annyit kéne, nonszensz, hogy a bérünk harmada eltűnik az éterben.

2019. máj. 10. 07:50
 17/22 anonim ***** válasza:
49%

A kis irigy, tehetségtelen kérdező...

A nyugdíjasok 40 éven keresztül megdolgoztak a nyugdíjukért, illetve attól sokkal többért, mert még felnevelték anyádat is, hogy te megszülethess!

A nyomor elől kell elmenniük dolgozni, ahelyett hogy utaznának, horgásznának, kertészkednének!

2019. máj. 12. 13:18
 18/22 anonim ***** válasza:
50%

Ide másolom azt a levelet, amelyet privátban írt nekem ez a neoprimitív kérdező. Lásson mindenki tisztán, hogy milyen szinten is vannak a fidióta bérnyalókák:

"T3 egy igazi korlátolt majom vagy

Nekem már lassan 30 ledolgozott évem van.

neked mennyi kis köcsög?

Fingod nincs a való világról.

Bár lehet egy unatkozó nyominger nyugger vagy aki minimál nyugdíjon vergődik, mert végig linkelte az életét..."

Nos, ezzel a mély-színvonallal nincs semmi dolgunk...

2019. máj. 12. 16:37
 19/22 anonim ***** válasza:
52%

Nekem csak az nem világos, hogy milyen sugallatra sikerült az a megállapítás, hogy a Kérdező "fidióta bérnyalóka"?

Részben aki ismeri Troll Tomi "munkásságát" a Gyakorin, az tisztában van vele, hogy véresszájú ellenzéki, másrészt a kérdésből is kiderül, hogy nem a rendszer barátja.

Nos, ezzel a mély színvonallal - amit ellenzékiként te képviselsz - nincs semmi dolgunk...

2019. máj. 12. 21:24
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

előző: bemásoltam a nekem írt levelét - nálam ezzel minősítette magát. Én azt hiszem, hogy ezt a bugris szintet nem vagyok köteles eltűrni.

Sok baromságot összehordott, totál nem vagyok kíváncsi a létére...

Dolgozd fel - ha tudod...

2019. máj. 12. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!