Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mikor lesz az otthoni pálinkaf...

Mikor lesz az otthoni pálinkafőzés adó mentes?

Figyelt kérdés
2019. máj. 5. 07:20
1 2
 11/13 Molyember ***** válasza:
52%
Az otthon főzött pálinkában mindig van egy csomó szemét, egy kis metanol, egy kis aldehid. Egy olyan kis lepárlóval nem lehet rendesen elválasztani. Persze, ezt egyrészt nem hiszed, másrészt nem érdekel. De tőlem ihatod, a te bajod.
2019. máj. 7. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

#10

"Az alapszabályok között szerepel, hogy a kérdésre válaszoljál! Az otthonfőzők között mondhatni nincs alkoholista, tudniillik ezzel meló van kedves emberek!!! "

Ez az amit nem képesek megérteni. Nem fogják fel, hogy aki megissza az egészet az eddig is LEFŐZETTE azt a cefrét amit összedobált a gyümölcséből, mert nem érdekelte a minősége csak a mennyisége, ahogyan most sem képes ő maga megcsinálni, most is elviszi főzdébe. Egyrészt mert tényleg munka, sokba is kerül otthon is lefőzni, másrészt meg mert az alkoholistának nem elég az a mennyiség amit otthon főzhetne. Tudom, mert sajnos van ilyen barátunk. Naponta meginna 1 literrel amíg tartana, aztán menne ugyanúgy a kocsmába vagy főzetné a többit hogy legyen. Ő most sem maga főz pálinkát, akkor sem tette amikor nem volt rá adó egy fillér sem, mert nem tudta volna megcsinálni. Pálinka főzéshez józannak kell lenni elég sokáig.

2019. máj. 7. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

#11

"Az otthon főzött pálinkában mindig van egy csomó szemét, egy kis metanol, egy kis aldehid."

Tényleg fogalmad sincsen róla mi az a pálinkafőzés. Aki rendesen csinálja annak nincs a pálinkájában szemét, mert ért hozzá. Aki meg elviteti és egy bérfőzdében lefőzeti, annak éppen úgy lehet benne bármi, nem látta, nem ő főzte. Ha meg komolyan elhiszed, hogy amit sok pénzért eladnak neked az mind kifogástalan minőségű, akkor igen naív lélek lehetsz.

A vicc az egészben, hogy a nagy szeszfőzdék minősége a béka hátsója alatt volt az otthoni pálinkafőzés előtt. Konkrétan méréseket is csináltak a forgalmazott pálinkákról. A minőségi javulás pont azért következett be, mert a szabad pálinkafőzés miatt az emberek, a fizetőképes vásárlók és az ezt felismerő konkurencia rájöttek, hogy lehet sokkal jobbat is csinálni. A nagy szeszgyártók kénytelenek voltak javítani, mert nem állták már a termékükkel a versenyt.

2019. máj. 7. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!