Mikor lesz az otthoni pálinkafőzés adó mentes?










#10
"Az alapszabályok között szerepel, hogy a kérdésre válaszoljál! Az otthonfőzők között mondhatni nincs alkoholista, tudniillik ezzel meló van kedves emberek!!! "
Ez az amit nem képesek megérteni. Nem fogják fel, hogy aki megissza az egészet az eddig is LEFŐZETTE azt a cefrét amit összedobált a gyümölcséből, mert nem érdekelte a minősége csak a mennyisége, ahogyan most sem képes ő maga megcsinálni, most is elviszi főzdébe. Egyrészt mert tényleg munka, sokba is kerül otthon is lefőzni, másrészt meg mert az alkoholistának nem elég az a mennyiség amit otthon főzhetne. Tudom, mert sajnos van ilyen barátunk. Naponta meginna 1 literrel amíg tartana, aztán menne ugyanúgy a kocsmába vagy főzetné a többit hogy legyen. Ő most sem maga főz pálinkát, akkor sem tette amikor nem volt rá adó egy fillér sem, mert nem tudta volna megcsinálni. Pálinka főzéshez józannak kell lenni elég sokáig.





#11
"Az otthon főzött pálinkában mindig van egy csomó szemét, egy kis metanol, egy kis aldehid."
Tényleg fogalmad sincsen róla mi az a pálinkafőzés. Aki rendesen csinálja annak nincs a pálinkájában szemét, mert ért hozzá. Aki meg elviteti és egy bérfőzdében lefőzeti, annak éppen úgy lehet benne bármi, nem látta, nem ő főzte. Ha meg komolyan elhiszed, hogy amit sok pénzért eladnak neked az mind kifogástalan minőségű, akkor igen naív lélek lehetsz.
A vicc az egészben, hogy a nagy szeszfőzdék minősége a béka hátsója alatt volt az otthoni pálinkafőzés előtt. Konkrétan méréseket is csináltak a forgalmazott pálinkákról. A minőségi javulás pont azért következett be, mert a szabad pálinkafőzés miatt az emberek, a fizetőképes vásárlók és az ezt felismerő konkurencia rájöttek, hogy lehet sokkal jobbat is csinálni. A nagy szeszgyártók kénytelenek voltak javítani, mert nem állták már a termékükkel a versenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!