Pálinkafőzés otthon? =DD
ha mindenki csinálhatja most otthon, akkor azt nem fogod tudni minőségileg ellenőrizni. Amíg saját használatra van, addig ez nem gáz, de ha már bolti forgalomba is kerül, az igen (nem tudom, a törvény melyiket engedi).
Tehát ha engedik árusítani is, akkor innentől kezdve gyakorlatilag ellenőrizhetetlen lesz a boltokba kerülők minősége, akár mérgezőek is simán kikerülhetnek a polcokra (tudom, ma is vannak pálinka hamisítványok, a legendás fagyállóból készült, meg minden, de amíg illegális csinálni, addig ez elég behatárolt, míg ha legális beszerezni bármelyik otthonit, amit senki nem ellenőriz, akkor ezek száma simán megugrik)
Az is veszélyes, hogy veszélybe kerülhet a pálinka márkanév, ami mostanra azért egy minőséget képvisel, de ezzel felhígulhat.
Saját használatra mindenki főzzön annyit, amennyit akar. Azt is lehetne, hogy lehessen otthon csinálni eladásra is, de ahhoz valami jogosítvány kelljen, hogy mind az eszközei, mind a tudása meg van hozzá, és regisztrálva legyen, mint pálinkafőző, hogy ellenőrizni lehessen időről-időre.
Ez is csak egy mézesmadzag,legalábbis amit eddig mondtak róla.
Otthon nem lehet jó pálinkát főzni,ahogy az előttem szóló is írta. A pálinkafőzéshez megfelelő berendezés kell,és az nem olcsó. Nem hiszem,hogy a gyümölcstermelő gazdák ezután tömegesen főznék otthon a pálinkát.
Akkor érne valamit a törvény,ha nem az otthoni pálinkafőzés lenne legális,hanem ha a saját cefrédet hivatalosan működő pálinkafőzdében kifőzeted,nem kellene utána jövedéki adót fizetned,mint ahogy most kell.
Erről pedig nem szól a törvény. Ez az államnak nagyon szép bevétel. Ezt kellene eltörölni,nem az otthoni,veszélyessé válható főzést engedélyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!