Az államnak miért éri meg gazdasági szempontból nyelvvizsgához kötni a diplomát?
Nevetséges, hogy mai napig bent van 50 ezer diploma és emiatt nem mehet dolgozni valaki.
Ha valakinek kell az adott szakterülethez, úgy is megtanulja, ha nem így járt.
Így viszont egy rakás diplomás, aki lehet egyébként nem lett volna hülye, mekizik meg mennek inkább Nyugatra.
Pedagóguscsaládból származom.
SENKI nem használja a nyelvvizsgáját.
Nekem angol középfok van, papíron. Soha nem használtam egyik munkahelyemen sem, csak amikor lefénymásoltattam a HR-en, belépéskor.
Tesómnak anno elfogadták a lovari cigány nyelvvizsgát.
Tudjon nyelvet de azér maradjon itthon. Egy röpke kérdés. Miért maradna itthon ha tud perfektül angolul és tízszer annyit keres külföldön? Akkor Magyarországon minek kell tudnom más nyelvet mint a magyar? Akkor megyek külföldre ha tudom nem értem...
Persze szerintem azt is békéje fejezni hogy állami pénzen taníttatják ki a német orvost.
Na meg ez a másik.
Az, hogy megszerzi a nyelvvizsgát, nem jelenti azt, hogy a tudást birtokolni fogja örökké.
Ha nem foglalkozik vele, 2 év és a felét elfelejti.
"Mert egy sima nyelvvizsgával rendelkező mire képes?"
Az, hogy te miként szerzel nyevvizsgát, az téged jellemez.
Az, hogy szerinted egy nyelvvizsgával rendelekező nem ért meg egy szakmai szöveget, arra a következtetésre ad okot, hogy a nyelvvizsga szerinted nem elég jó mérőeszköze annak, hogy valaki tud ez bizonyos nyelvet, tehát szerinted még kevés is.
Jól értem?
Mindenkinek ment a piros pacsi, remélem mindenki 0%os lesz, :)
16: azért, mert szerzel egy diplomát az sem jelenti azt, hogy értesz a szakmádhoz.
so what?
Már hogy adna egy középszintű nyelvvizsga szakmai ismeretet?
Van ismerősöm,aki hegesztő,és a hegesztéssel kapcsolatos kifejezéseket szerinted tanítják vagy számon kérik középfokú nyelvvizsgával?
De ne menjünk ilyen messze,ha kapsz egy hivatalos szöveget,ami jogi kifejezéseket tartalmaz,megérted,ha középfokú nyelvvizsgád van?
Nem hinném..
A középfokúnyelvvizsga max egy alapot ad,leginkább arra bizonyíték,hogy nagyjából letudsz fordítani mondjuk egy írott szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!