Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Főleg miskolciaknak! Milyen...

Főleg miskolciaknak! Milyen tervezett beruházásokat látnátok leginkább, és vajon miért késlekednek az eddigi beígértek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl:új villamosvonalakra,autóiparra,komplexumokra!
2019. ápr. 6. 19:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Az Avalon Center remélem sosem épül meg. Minek? Jogos a felvetés, hogy nem illik a belváros összképébe, és tényleg rontja a kilátást. Inkább a régi mozi épületébe költözzön be a Hell.
2019. ápr. 9. 22:58
 22/36 A kérdező kommentje:

Ugyan! Más európai kisebb nagyobb városban is jól megfér az új,a régi mellett!

Most az a lepukkant semmilyen kinézetű parkoló, üres placc szebb látvány?

Szerintem nem.

2019. ápr. 9. 23:11
 23/36 anonim ***** válasza:

Sajnos, kérdező te magad adtad meg a legtalálóbb választ arra, hogy miért olyan lassú Miskolc fejlődése?!

Vagy egy-irányba húz mindenki, vagy megy a város a levesbe!

Én minden évben 3-szor körbejárom szinte az egész országot a munkámból adódóan.

Iszonyúan lepukkant falvakat látok tömkelegével - aztán egyszer csak belebotlok egy igazi "díszdobozba", amelyik mint ha nem is Magyarországon lenne. (pl. Nagykörű)

Ezekben a falvakban adott egy tehetséges vezető, aki kitalálja a falu arculatát, és maga mögé sorakoztatja a lakókat, és el kezdenek együtt dolgozni egy valós, megtervezett koncepció mentén... Meg lehet nézni!

Vagy pl. elmész Harkányba, ahol este 9 után már szinte megáll az élet, és 10 után már csak a rendőrautó jár - miközben Hajdúszoboszlón a szálloda-soron meg azt hiszed hogy egy tengerparton vagy.

És - ne haragudj kérdező - nem régen voltam Miskolcon: ha kívülről nézem, nem az a hely ahova szívesen költöznék, holott a város környéke egyedülállóan gyönyörű! Csak lerí az elhanyagoltság és a szegénység. Debrecen másnap szinte felüdülés volt. Mielőtt én is ájuldoznék, közlöm: az is Magyarország a sok-sok marhaságával, a túlméretezett adókkal és mutyikkal. De: azért 14 darut láttam építkezni, és ez sok mindent elárul (a BMW-nek még nyoma sincs, az majd ezután megy oda) Elképzelésem sincs, hogy honnan van annyi építőipari kapacitás azon a környéken?!

Mert - állítólag - a polgármester mindent csak debreceni céggel csináltatna, mert így ott tudja tartani pl. az adótartalmakat. Nagyon jók a város külkapcsolatai, szinte minden hétre jut egy nagyköveti látogatás a világ minden részéről. (ezt pl. a szálloda portása mondta, aki most épp abban reménykedik, hogy egy nagy nemzetközi luxus-szállodalánc épít egy 5 csillagos nagyszállót.)

Annak a polgármesternek most az az ötlete, hogy a város épít a saját területén egy nagy lakótelepet, hogy a betelepülő gyárak Debrecenbe települő dolgozóinak a város tudjon lakást biztosítani. Kissé futurisztikus, de már tervezik, mert mire a BMW kaput nyit, akkorra rengeteg melósra lesz szükség - és nem szeretne külföldi vendégmunkásokat importálni. Láttam olyan vadonatúj hatalmas irodaházakat, amit most építtetett a város, és amíg a BMW nem kezdi meg az építkezést, a város bérbe adja neki... Sorolhatnám még, de nem fájdítom a szívedet, csak szólok, hogy nagyon jól nézzétek meg, hogy kit választotok vezérül Miskolcra, mert szinte az lesz a meghatározó irány 5 évig! (ja: és küldjétek majd el azonnal Debrecenbe ehhez a Papp nevűhöz, mert az a pasas tud valamit, amit kevesen tudnak ebben az országban.)

2019. ápr. 9. 23:31
 24/36 A kérdező kommentje:

Oké,csak az a baj,hogy Miskolcon jelenleg nincs megfelelő ember aki olyan vagány lenne mint Papp László! Ilyenkor mit lehet tenni hm?

De tegyük fel,hogy Papp László a miskolci városvezető...hidd el,hogy nem tudna egyről a kettőre haladni a helyi polgárok ellenkezései miatt!Erre milliókat tennék fogadásból!

2019. ápr. 9. 23:59
 25/36 A kérdező kommentje:
Egyébként meg Debrecent túl van fényezve..most nem azért írom mert irigy vagyok a városra,és riválisként tekintek rá! Az autóbusz p.u elég kicsi és szűkös.. egy kisebb vidéki városnak is nagyobb a p.u-ra. És elég szegényesen néz ki ott az a környék. A vasútálllomás sem egy nagy szám. A bejárati ajtót illő lenne lecserélni! Tényleg le a kalappal,hogy van egy mini nemzetközi repülőtere! De akkor az utasok miért nevetik ki,hogy tiszta szégyen az a reptér?(de helyi debreceniektől is hallottam már ezt) Orosz gyártmányú régi tgk-ik furikáznak a repülők körül.Sokan azt hiszik,egy kaukázusi városba szálltak le.
2019. ápr. 10. 00:13
 26/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon szimpatikus, ahogy harcolsz Miskolc jövőjéért - sok helyen sokszor az az érzése az embernek, hogy a lakókat jobban érdekli a saját városa, nagyobb felelősséget érez iránta, mint az ezzel megbízott, és horribilis pénzeket felvevő városvezetők! Lehet, hogy te alkalmasabb lennél Miskolc vezetőjének, mint a jelenlegi impotens káderek!

Ugyanakkor - én, mint tősgyökeres debreceni - egy pár, általad írt megjegyzésre kiigazítást szeretnék tenni.

Véletlenül olvastam bele ebbe a témába, és nagyon megtetszettek a válaszok a felvetett kérdéseidre - ezért szeretnék most én is írni neked.

Valóban lepukkant állapotban van az autóbusz-állomás, és a Nagyállomás is igen retro - a szó rosszabb értelmében!

Ezért 2013-ban megtervezték az Intermodális Központot a Petőfi térre, ahol a 4-es út városi szakasza és a távolsági autóbusz-állomás a föld alá került volna, és 2019-re kész is lett volna 24 milliárdért. De közbe szólt a BMW, az új vasúti igényekkel, úgyhogy Debrecen abba a szerencsés helyzetbe került, hogy még építés előtt kiderült, hogy a kész tervek kevesek, sok mindent másképp kell tervezni, mert új vasútvonal, új logisztikai állomás épül, és akkor már oda kell vezetni a tram-traint is.

Így aztán még vagy 2-3 évig ezeket az állomásokat kell elviselni - cserébe egy nagyobb szuper-központért.

Ami a debreceni repülőteret illeti: először is már a léte maga a csoda: amikor az oroszok kivonultak, utána egyesek piacteret akartak ott csinálni, mondván, hogy egy ilyen kis országnak elég egy Ferihegy. Annak idején a város egymilliárdért megvette az államtól az egész repteret, ami romokban volt. Nem akarlak untatni 20 év történéseivel, de hatalmas áldozatok árán, sok kudarccal fűszerezve beindult a polgári repülés!

2011-ben a nyári szezon charter járatai 14 ezer utast eredményeztek, 2018-ban a menetrendszerinti járatok már 386 ezer utast szállítottak (kétszer annyit mint az egész Miskolc lakóinak a száma!) ebben az évben a járatbővítésekkel meg 4 Miskolcnyi utas lesz úgy, hogy közben sem Pécs, sem az egész Balaton nem képes egyetlen egy menetrendszerinti járatot sem eltartani. Itt van a menetrend egy része, ebben még nincsenek benne a charter járatok. Ítéld meg te, hogy mennyire "mini" is ez a repülőtér: [link]

Igaz, hogy az idén bővítették a terminált, de ez csak átmeneti. Rövidesen egy teljesen új terminál épül, mert a forgalom további növekedését a jelenlegi már nem képes kiszolgálni.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér minden szempontból megfelel minden szakmai előírásnak és követelménynek, aminek egy nemzetőzi repülőtérnek bárhol a világon kötelezően meg kell felelnie.

Ja: és van már saját vasútvonala, és így a tram-train is érinteni fogja. Csókoltatom az ismerőseidet:)))

2019. ápr. 10. 08:54
 27/36 A kérdező kommentje:

Én pedig sok sikert kívánok a debrecen airportnak a jövőben! (Én szeretem a repülőket...hobbi szinten)

Hááát... tényleg nem tudom mikor fog beindulni Miskolcon az elsöprő fejlődés!

Sokszor eljátszottam már a gondolattal,hogy felpezsdíteném,fejleszteném a várost,és én sem tenném zsebbe a milliókat!

A kérdés az,hogy a kormány mennyi pénzt ad,adna a helyi álmokra,mert oké..fene tudja...lehet,hogy Kriza is szeretne sok mindent,de állambácsi nem hinném,hogy mindig mindenben szórná a pénzt a városnak! Miskolcon olyan sok mindent kéne megreformálni és elkezdeni,hogy az Usa vagyona is kevés lenne! ("Na jó most vicces voltam kicsit")

Hm.. na majd meglátjuk mit hoz a jövő!

Én azzal is kiegyezek,hogy ilyen kisléptékekben, de haladjon,fejlődjön a megyeszékhely, ne álljon meg.

2019. ápr. 10. 09:46
 28/36 anonim ***** válasza:

Köszi, kérdező!

Búcsúzóul még ezt olvasd el, és meséld el a mosolygós barátaidnak:

[link]

Különben - azóta gondolkozva - Miskolcnak nagy lehetősége lenne igazi idegenforgalmi nagyhatalommá lenni, de ehhez a városmarketinget kéne nagyon erősen tolni - mert manapság nem kifejezetten pozitív a kép Miskolcról...

pl. én elhiszem, hogy nincs víz, ezért nincs vízesés sem Lillafüreden, de annak a vízesésnek minden áron üzemelnie kellene, mert az az egyik legjellemzőbb kép, és ha azt nem találom, átvágva érzem magamat! (még akkor is üzemelnie kellene, ha a Hámori tóból kell a vizet fel-szivattyúzni!)

2019. ápr. 10. 16:41
 29/36 A kérdező kommentje:

Igen,igen.. Miskolc a turisztikában próbál erős lenni..nincs azzal baj egyáltalán!

De,hogy is mondjam..engem zavar,hogy Miskolcról mindenkinek Lillafüred, a vár, és a barlangfürdő jut eszébe és kész! Egy képeslapon is ezek szerepelnének tuti fix! Miskolcon ne csak az idegenforgalmi külvárosi részek legyenek fontosak,hanem maga a CITY! Én pofás épületeket szeretnék a városba/belvárosba, szórakozásra alkalmas komplexumokat ahová belföldről és határon túlról is átcsábulnának az emberek!(pl:vidámpark)Ha rajtam múlna fiatalítanám a várost! Nagyon szépek a régi romos épületek, templomok dómok stb.. ne értsen félre senki,kellenek ezek a gyönyörű látnivalók is, de egy 20/30/40-es korosztály nem hinném,hogy állandóan csak a templomokat meg a várat szeretné nézni!A lakosok helyben MISKOLCON szórakozzanak ne pedig Bp-en a ny.házi zooban vagy a debreceni vidámparkban! Mert nagyon unalmas, és idegesítő,hogy a szórakozási területre soha nem gondol,gondolt egy városvezető sem.

Na de mit is várunk el..hisz este 22.00-től a város halott! Kijárási tilalom meg minden.

De most komolyan.. én gondolkozok rosszul?

2019. ápr. 10. 17:53
 30/36 anonim ***** válasza:

Kis lépés, de jó lépés:

[link]

2019. ápr. 10. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!