Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Aki közületek károsnak/fölösle...

Aki közületek károsnak/fölöslegesnek tartja a feminizmust, az pontosan melyik részével nem ért egyet, illetve milyen viselkedést, hozzáállást várna egy "normális" nőtől?

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, őszintén érdekelnek ennek az oldalnak az érvei, meglátásai, formálni szeretném a világnézetemet.
2019. márc. 20. 00:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
11%

Az osidot szo szerint ertem. A barlangot a nosteny tartotta tisztan, ugyelt az utodokra, elkeszitette az etelt, maximum gyujtogetett. A himek vadasztak.

Aztan amikor mar sok ezer ev eltelt, es foldmuveles is lett, itt jobban bekapcsolodtak az asszonyok is, de nem olyan reszben, mint a ferfiak, es az otthon-gyerekek tovabbra is az o dolguk volt.

Ma meg megy a felhaborodas, ha vki meg meri kerdezni, hogy mikor lesz gyereked?...

2019. márc. 20. 13:57
 12/16 anonim ***** válasza:
75%

A feminizmussal nem foglalkozom, mert nem érdekel, így csak a kérdésed második felére reagálnék, hogy milyen viselkedést, hozzáállást várnék egy "normális" nőtől.

Nőként ne ellenséget lásson a férfiakban. A köztünk levő különbséget (különböző érzelmi világot, világlátást, habitust) ne úgy értékelje, hogy az övé a tökéletes, az enyém meg annyival rosszabb, amennyivel különbözik tőle.

A fizikai erőkülönbségen kívül semmi másban ne várjon el olyat egy férfitől, amit egy nőtől nem várna el.

Ezen felül már csak azok az elvárásaim lennének, amik általános emberi elvárások (pl. tisztességes, jólelkű, szorgalmas, békességet kedvelő stb.).

2019. márc. 20. 14:41
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

Én azt mondom, hogy élni és élni hagyni. Sok nő van, akinek minden vágya, hogy háztartási anya és feleség legyen. Őszintén szeretik kiszolgàlni a ferjuket és szívesen nevelik a gyerekeket meg viszik a haztartast.

Viszont vannak olyan nők, akik világ életükben jó tanulók voltak és igen fényes karriert futnak be. És tökéletesen kielégiti őket a munka világa, a házimunkát es a gyereket meg közösen szeretnèk nevelni az apával . Olyanok is vannak, akik gyereket sem szeretnének, mert egyszerűen nincs meg bennük a vágy, hogy anyák legyenek.

Olyan nő is van, aki utálja ha kinyitod előtte az ajtót, de olyan is van, aki egyenesen várja, jól esik neki.

Különbözőek vagyunk, ez így szép. Szerintem a feministàk sok mindenben tùltoljàk. De azok is, akik nem tudják elképzelni, hogy egy nő erősebb legyen náluk és magasabb pozíciót töltsön be.

El kell fogadni, hogy más milyenek vagyunk. Ne próbáljuk megvaltoztatni a másikat erőszakosan. Mindenki éljen úgy, ahogy szeretne. Hasonló úgyis hasonlót vonz, hamar kiderul, ha egy pár nem illik össze, más az elképzelésük a női - férfi "feladatokról".

2019. márc. 20. 16:51
 14/16 anonim ***** válasza:
84%

"Az osidot szo szerint ertem. A barlangot a nosteny tartotta tisztan, ugyelt az utodokra, elkeszitette az etelt, maximum gyujtogetett. A himek vadasztak."

A "maximum gyűjtögetés" olyan 60-70%-át tette ki az étrendnek a becslések szerint. A vadászat, bár kalóriadúsabb ételt eredményezett, eléggé "vagy sikerül, vagy nem" jellegű volt.

A többinél erősen látszik, hogy valami idealizált 1890-es évekbeli polgári világot vetítesz vissza a múltba (ez nem egyedi, az első régészek nagyjából ebből a közegből származtak és a saját körülményeikből indultak ki). Pl. "a nőstény elkészítette az ételt" - nem tudjuk, ki készítette el az ételt, a bogyókon nem nagyon volt mit készíteni, a hús feldarabolásáról és sütéséről nem maradt fenn, ki csinálta, de sok kultúrában a kés pl. kifejezetten férfi szakrális tárgy, amihez nő nem is nyúlhat, plusz izomerőt igénylő meló egy mamut felszeletelése, szóval ezt rakd össze. "tisztán tartotta a barlangot" - persze, felsúrolta Domestosszal, meg ki is tapétázta, a barlangra már csak ilyen igényesnek kellett lenni :) "ügyelt az utódokra" - amíg kicsi volt, vitte a hátán, utána a gyerek ment a törzzsel a saját lábán, mindenki szemmel tartotta mindenkiét.

Nincs baj azzal, ha a konzervatív szerepekben hiszel, de ne hidd, hogy mindig úgy voltak, ahogy gondolod.

2019. márc. 21. 05:09
 15/16 anonim ***** válasza:
81%

15:"tisztán tartotta a barlangot" - persze, felsúrolta Domestosszal, meg ki is tapétázta, a barlangra már csak ilyen igényesnek kellett lenni :)

Ezen én is jót nevettem! :DDDD

2019. márc. 21. 17:41
 16/16 anonim ***** válasza:
85%
Hát valakiknek le kellett takarítani azt a rohadt sok barlangrajzot, amit a vandál grafitisek felfirkáltak. Szerintem erre gondolhatott kitakarítás alatt. A "fügefalevelet" is ki kellett mosni, meg élire kellett vasalni.
2019. ápr. 15. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!