Az normális, hogy ennyire felidegesítenek a jobboldali gondolkozású emberek?
Utálom a szociális érzéketlenségüket, hogy igazságosnak állítják be azt, hogy vannak szegények és gazdagok. Különböző forumokban mindig próbáltam érvelni a közösségi társadalom és a széles középosztály mellett. Erre cinikusan azt a választ adják, hogy hol igazságos elvenni mások pénzét. Ki beszél itt arról, hogy el kell venni a másik pénzét erőszakosan? Én csak amellett érvelek, hogy sokkal igazságosabb lenne egy olyan társadalom ahol nincsenek hatalmas nagy szakadékok, aki többet keres többet tegyen a közösbe, mindenkinek van lakhatása és a munkáját is úgy megfizetik, hogy jólétben éljen. Mivel a jólétnek alapnak kéne lennie.
Hatalmas nagy gyűlöletet érzek a jobboldali emberek iránt, hogy az igazságtalanságot igazságosnak állítják be.
Amit leírsz az a kapitalista emberek gondolkodása.
" szociális érzéketlenségüket, hogy igazságosnak állítják be azt, hogy vannak szegények és gazdagok"
" cinikusan azt a választ adják, hogy hol igazságos elvenni mások pénzét. "
A rendszerváltás utáni tipikus kooomunista vs. kapitalista szemlélet vitája. A kommunizmusban a közösből, azaz mások pénzéből segítették a szegényebbeket. Gyakran nem valós munkavégzésért kapott fizetést az ember. A kapitalisták érvelnek, így hogy nem jogos aközösből annak is adni, aki nem érdemli meg.
" Én csak amellett érvelek, hogy sokkal igazságosabb lenne egy olyan társadalom ahol nincsenek hatalmas nagy szakadékok"
A kommunizmusban nem voltak ekkora szakadékok. Most pedig nőnek. Látod, te kommunista gondolkozású vagy, akikkel vitatkozól azok pedig kapitalisták.
Jobb, ha megszokod, hogy a magyarok ilyenek és nem fognak megváltozni.
Ha nem tetszik, akkor menj nyugatra, főleg a skandináv országokba. Ők nagyon odafigyelnek az egyenlőségre.
Attól még valaki nem lesz egyből kommunista, hogy szociálisan érzékeny. A színtiszta kapitalizmus és kommunizmus között még rengeteg átmenet van.
Még azt sem mondanám, hogy Magyarország kapitalizmus, mert az nem kapitalizmus, ami itt megy nálunk, hogy lehúzzák az ember pénzének a 2/3 részét, aztán kormányközeli vállalkozóknak osztják szét, akik ebből a vagyonból sorra kiütik a versenytársaikat és felvásárolják az egész országot. Ez minden, csak nem piacgazdaság. Leginkább valamiféle modern feudalizmusnak mondanám.
"Utálom a szociális érzéketlenségüket, hogy igazságosnak állítják be azt, hogy vannak szegények és gazdagok."
Szerinted az igazságos hogy valaki 15 éveket tanul, munka mellett dolgozik hogy elvégezzen egy mérnök, vagy IT szakot és ugyanolyan szinten él mint a 60 IQ val megáldott alkesz naplopó, akinek 8 általánosa sincs? Mert szerintem ez minden, csak nem igazságos.
Bezzeg a családi adókedvezményt nem tartják igazságtalannak,hogy mások fizetik a gyerekeik nevelését.
Meg azért a családi pótlékot is zsebre teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!