Lehet olyan összefüggés, hogy inkább a balliberális beállítottságú magyarok mennek ki nyugatra dolgozni?
# 1!
Mindenki magából indul ki!
De kívánom, hogy a gyermekedet egy közvagyont lopkodó tanár oktassa, a vesédet meg egy ilyen orvos operálja! Idióta!
T.Kérdező!
Szerintem nincs ilyen összefüggés!
Nyilván a nyugatra menők nagy részének tele a hócipője a rendszerrel (attól függetlenül, hogy baloldaliak-e, vagy jobb).
És nyilván nagy részük nem szavazna a fideszre. Ezért nem szavazhatnak levélben, hogy minél nehezebb legyen szavazniuk - pl. elmenni a konzulátusra, ami akár sok 100 km-re is lehet.
Kedves kérdező! Mire alapozod, hogy a baloldaliak " mindig többet és többet szeretne"?
A baloldaliság pont arról szól, hogy szolidáris vagyok a rosszabb helyzetben levőkkel, nem magamnak akarok többet, hanem kész vagyok bizonyos szintig lemondani a közösség tagjainak javára.
Mondjuk az amerikai diaszpóráról úgy tudom, hogy inkább fidesz pártiak.
A másik dolog, hogy ismerek olyan rendszeresen fideszre szavazó családokat, ahol a "gyerekek" már külföldön dolgoznak.
De az Egyesült Királyságban élők között is vannak vegyesen. Pl. amikor voltak tavaly a tüntetések (fideszeseknek: tüntik), az egyik kivándorolt fideszes hazánkfia fenyítette is az egyik ottani külföldi ellenzéki kistüntetés internetes szervezőjét – az interneten egy üzenetben - , hogy elcsapja őket kocsival, ha ki mernek menni tüntetni. Ez nem volt szép dolog. Szerencsére csak egy troll volt, mert nem történt semmi a kistüntetésen. Nem is voltak sokan, talán 40-en.
Egyébként, ki az, aki nem akar folyamatosan fejlődni és többet keresni, jobb életet élni? Azért húzza be a nadrágszíját az egyik, hogy a másik gyerekeinek és unokáinak legyen jobb? Mindenki tenni akar a saját családjáért és a saját életéért. Mert mindenkinek ez az első. Vagy nem mindig az a panasz, hogy sokan – és főleg az ellenzékiek – olyan élhetetlenek, hogy mindig felülről várják a változást, holott tenni kellene magukért? Akik külföldre költöznek, azok ezzel tesznek magukért. A saját kezükbe veszik az irányítást, aminek ez az egyik leggyorsabb módja. Le lehet pontozni, de én pl. drukkolok, hogy a britek megkapják a 2 év halasztást (amit May el akar majd érni a június végéig tartó hosszabbítás után), mert az jó az UK-ban dolgozó magyaroknak. Örülök, hogy van ez a lehetőségük is az embereknek és hogy ezáltal sokaknak jobb lett az élete. Akinek meg nem jött be a dolog, az úgyis hazajött már, akkor nekik is sikert szeretnék és remélem, hogy más módon elérik majd.
Előző!
Úgy tudom, a fenyegetéses eset Dániában volt, a helyi rendőrök nem vették viccnek a dolgot.
"Lehet olyan összefüggés, hogy inkább a balliberális beállítottságú magyarok mennek ki nyugatra dolgozni?"
Nem.
Az megy ki dolgozni aki kint jobb állást talál, mint itthon vagy aki máshol szeretne élni, dolgozni.
Csak a balliberálisokat hallod arra hivatkozni, hogy azért mentek ki merazorbán. de többségében olyan balliberálisokat hallasz, akik nem mennek ki, csak itt sipákolnak évek óta, hogy jajazonnalkimegyekmertittnemlehetélnidiktatúraésmostazonnalelmegyek. Aztán nem mennek sehová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!