Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem lehet, hogy azért van ez...

Nem lehet, hogy azért van ez a nagy széthúzás, lázadozás, nemzetrombolás Nyugaton, mert Hollywood már legalább a 70-es évek óta a balliberális, anarchista propagandát tolja a filmjeivel?

Figyelt kérdés

Érdemes megfigyelni egy átfogó trendet a nyugati populáris kultúrában:

Már legalább a 70-es évek óta olyan filmeket és rajzfilmeket adnak ki az amerikaiak, amik a hatalommal való szembeszállást, a kis, lázadó csoportok, ellenállók pozitív fényben való feltüntetését, a nonkonformizmust istenítik.

Ott van például a Csillagok Háborúja, amiben a Lázadók, akik lényegében terroristák számítanak a "jófiúknak".

Nem mondjuk egy átlag Birodalmi polgár életéről szól a Star Wars, aki hűséges a Császárhoz, hazafiasan részt vesz a csatákban a sereggel, otthon várja a felesége és a gyereke, és megtanul a saját civilizációja törvényei szerint élni, hanem az össze-vissza bújkáló, áskálódó szedett-vetett martalócokról, akik terrorakciókkal és szabotázsokkal akarják megdönteni a Birodalmat.

Ott van a Hair című musical, ami a hippiket emeli piedesztálra, nempedig az amerikai hadsereget.

Nemrég indult ez a Szogálólány Meséje című sorozat, az is arról szól, hogy az elleállók hogyan kavarnak káoszt és szállnak szembe a rendszer ellen, hogyan csinálnak a rendből rendetlenséget, a hierarchiából anarchiát.

Az Éhezők Viadala filmek is erről szólnak.

Vagy ott van az Avatar, amiben érzelmi taktikákkal a nézőket a Navi-k pártjára állítják.

Az ideológiai oktatást a hollywood-i balliberális már gyerekkorban elkezdik: Mostanában egyre több animációs Disney-mesefilm készül ugyanarra a kaptafára: Bemutatnak egy társadalmat amiben mindenkinek helye van szigorú hierarchiában, mindenki engedelmeskedik a feljebbvalójának, minden prosperál, de egy különc, vagy egy különcökből álló csoport ezt tönkre akarja tenni. Pl. Z a hangya, Vaiana stb.

A mai emberek fejébe szinte gondolkodás nélkül belekerül ez az ideológia. Az, hogy pozitív dolog lenne egy szigorú, hierarchikus társadalom, a feltétlen engelmesség és szófogadás feljebbvalóinknak, a kollektivizmus, az önfeláldozás a közjóért, már idegen fogalom a mai emberek számára. Érzelmi alapon az ilyen popkultúrás hatások miatt mindenki a káoszt, az anarchiát, a lázadozást, a rendetlenséget választja.

Ez lehet az oka annak, hogy Amerika mára tele van SJW-kkel, akik lerombolják a Kolubusz-szobrot és azt akarják, hogy szűnjön meg az USA, és hogy Európában a 68-as diáklázadásokat kirobbantó elit, és az ő szellemiségükön nevelkedett balliberális fiatalok a nemzethalált éltetik, féktelenül engedik be a muszlim migránsokat, és a legfontosabb dolog az életben, hogy ki homoszexuális, ki transznemű, és ezekért az emberekért harcolni kell, öklöt felemelve, káoszt kavarva, egy szinte teljesen kommunista hangulatban.

Ordítják, hogy "Free Tibet!", hogy pusztuljon Izrael és legyen a terület a palesztinoké, le a társadalmi, technikai vívmányokkal, le a tanult politikusokkal, le a renddel, irányítsanak mindent primitív martalócok!

2018. júl. 29. 09:22
 1/5 anonim ***** válasza:
5%

A nyugat sohasem tartott úgy össze mint a magyarság. Ők mindig is utáltak mindent és mindenkit aki nem közülük való.

Na most ugye ennek ellensúlyozására hozták létre a liberalizmust, ami meg még nagyobb megosztottságot és széthúzást teremtett. Ott manapság már az egyén gyűlöl mindenkit aki nem ő. A nemzeti szintről z egyén szintjére fejlődött a gyűlölet. Ők már a saját szomszédjukat megfojtanák egy kanál vízben.

2018. júl. 29. 09:50
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Én már épp le akartam kapcsolni mára a netet de jó, hogy felnéztem, ezek a hétvégi trollkérdések olyan nosztalgikus emlékeket ébresztenek bennem.

Tényleg hova lettek a régi jó trollok a gyakoriról? Van 4-5 fideszes meg ugyanennyi ellenzéki válaszoló, meg pár beugró aki ír kétnaponta egy választ mint én és ennyi, sic transit gloria gyakori.

2018. júl. 29. 09:51
 3/5 anonim ***** válasza:
64%

még ha egyet is értek valamennyire is veled, mert nem vagyok liberális, és én is leszűröm a propagandát a hollywoodi filmekből, de úgy látom a magyar társadalom egyre inkább húzódik a jobboldal felé... És ez nem jó szerintem. (mondom ezt úgy, hogy 20 évesen én is karlengettem, meg Szálasi neve volt a pulcsimon)

Ki jobb az agymosásban, a liberalizmus, vagy a szélsőjobb? Ha tanultál történelmet, tudod a választ.

2018. júl. 29. 09:52
 4/5 anonim ***** válasza:
94%

"Ott van például a Csillagok Háborúja, amiben a Lázadók, akik lényegében terroristák számítanak a "jófiúknak"."

Nézd, a mai törvények értelmében Petőfi vagy Bem minek számítana? Ők is terroristák. A hatalom célja épp az, hogy az állampolgár véleményét, a hatalommal egyet nem értését köztörvényes bűnné nyilvánítsák.

És nem kell messzire menni elég egy munkahely. Ha te a főnöködnek azt mondod, hogy dugd fel a piccsádba ezt a pénzt, ennyiért én nem dolgozok. A többi dolgozó, a saját kollégáid épp ellened fognak fordulni, nem melléd állnak, nem téged fognak támogatni, holott képtelenek megélni ebből.

De onnantól kezdve te a hatalommal szembeforduló reakcióssá váltál. Aztán a következő pillanatban a másik paraszt, aki eddig rád köpködött jön rá, hogy ennyi pénzért felkelni sem érdemes, és ő fog szembe fordulni. Viszont akkor már neki sem fog senki melé állni.

Ki van ez találva. Az elnyomás addig működik, míg azegyén egyedül kénytelen megvívni a saját harcát.

Megtörtént eset, élelmiszeripari cégnél belázadtam, szabotáltam a munkát, bedöglesztettem egy gépet és onnantól az én kwa anyám mert ő sem keres semmit aznap. Kérdem én ha működik a gép mit keresel? Szart meg húgyot. De őt ez nem érdekli, mert most miattam a szartól és húgytól is elesett és én dögöljek meg. Jó felmondtam.

Aztán eltelt félév, kwa annyát a főnöknek és szeretett volna valamit tenni. Rájött kevés ez a pénz, de nem tudott. Egyedül állt a nagy büdös szemétdombon és egyetlen dolgot tehetett, felmondott...

2018. júl. 29. 10:01
 5/5 anonim ***** válasza:
78%

"Már legalább a 70-es évek óta olyan filmeket és rajzfilmeket adnak ki az amerikaiak, amik a hatalommal való szembeszállást, a kis, lázadó csoportok, ellenállók pozitív fényben való feltüntetését, a nonkonformizmust istenítik."

Ez igaz Magyarországra is sőt már az 50-es években is készültek ilyen filmek, lásd Rákóczi hadnagya, A Tenkes kapitánya, A kőszívű ember fiai, Föltámadott a tenger, 80 huszár, A Hídember, Szabadság, szerelem és még lehetne sorolni. Mind olyan, amiben a fennálló rendszer harcolókat állítják be pozitív szereplőknek.

Szerinted ezeket a filmeket be kellene tiltani?

2018. júl. 29. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!