Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért panaszkodnak ennyire...

Miért panaszkodnak ennyire sokan a fizetésekre, adókra?

Figyelt kérdés

Ahhoz képest, hogy milyen rossz fizetések vannak elvileg, hát eléggé jó telefonokkal járnak az emberek az utcán, elég drága ruhákban. Boldog boldogtalannak autója van, veszik az okos TV-t stb.

Csak én érzem úgy, hogy kicsit ellentmondásos ez? Sokszor azt érzem, hogy a magyar ember nagyon messzire nyújtózkodik.

2019. febr. 1. 16:13
1 2
 11/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Egyébként meg azt is el lehetne fogadni hogy vannak emberek akik nem akarnak külföldön élni. Az egész ország nem mehet ki. Én sem akarok. Sosem akartam pedig mehetnék én is mint bárki más. De itt úgy látom csak az a valaki aki kint él. Mert ha semmirekellő valaki és elveri a pénzt baromságokra az a baj ha meg beosztja amilye van akkor meg az mert igénytelen.
2019. febr. 1. 17:12
 12/19 anonim ***** válasza:

Azért a "kedves" 5-ös meg 7-es válaszoló se menjen el sehová tanácsadónak...

Hogy azt mondja: bezzeg az osztrákok tennének valamit meg tenni kellene valamit ilyen helyzetben, halljátok nem akartok inkább lottószámokat jósolni? Szinte látom a tippeteket: Ha nyerni akarsz a lottón, akkor vegyél szelvényt és add fel, aztán vagy sikerül vagy nem. Mert kb. ezt a "tanácsot" adtátok a 3-as válaszra...

2019. febr. 1. 17:53
 13/19 Balogh Bence 2019 ***** válasza:

Nem járnak jó telefonokkal az emberek az utcán :) Innen is jól látszik például, hogy a legnépszerűbbek az (alsó-)középkategóriás telefonok:

[link]

2019. febr. 1. 18:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne felejtsük el, hogy sokaknál van egy látszat kényszer, hogy többnek akar mutatkozni, mint amilyen a valós társadalmi státusza.
2019. febr. 1. 18:59
 15/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Egyáltalán ki a fene nézegeti más telefonját?
2019. febr. 1. 19:05
 16/19 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Én például azért panaszkodok, mert állami alkalmazott vagyok, és a Fidesz kormányzása alatt a bértáblában az a csodálatos dolog alakult, hogy 30 éves jogviszonnyal, felsőfokú szakképesítéssel annyit keresek, mint a takarítónéni virágkötő szakmával. Úgy gondolom, hogy ez nincs jól.

Amiért mégis van elég jó telefonom és okostévém is, az azért van, mert van vállalkozásom is, és ott kitermelem a 'luxuskiadásaimat'.

De ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az államnak a saját dolgozóit tisztességesen meg kellene fizetnie, különösen, ha a kormányzati kommunikáció szerint soha ilyen jól még nem ment sorunk, mint most.

2019. febr. 1. 19:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem unjátok minden héten kiírni ugyanazt a kérdést,átfogalmazva.

Amiről te beszélsz,azt az emberek hitelre veszik,nem készpénzre a fizetésükből.

Pont ebben rejlik a hitel csábítása.

"Csak" havonta 2-5-15 ezer,vedd meg részletre.

Aztán mire kifizeted,addigra a dupláját fizeted ki az eredeti árnak,és az értéke meg a felére csökken.

Más kérdés,hogy nem kötelező ezekkel élni.

Szerinted miről szól a fogyasztói társadalom?

Mi 15 év után vettünk egy új tv-t,készpénzre,amit kizárólag azért tehetünk meg,mert apám kint dolgozott.

Itthoni fizetésből maradna a hitel.

2019. febr. 1. 19:49
 18/19 anonim ***** válasza:
50%
Ez az egyik rejtély ebben az országban... Egy családos jobban megvásárolhat többmindnet, mint egy szingli, aki pl.: a közszférában dolgozik. A céges embereknek sokkal jobb életlehetpségeik vannak, akár szinglik, akár családosak.
2019. febr. 1. 20:38
 19/19 anonim ***** válasza:
67%

Azért,mert a szinglik tartják el a családost.

Na,szerinted miért?

Agyon vannak adóztatva,mások meg a kölyök után kapják az adókedvezményt.

Ők tényleg nem adóznak sokat,csak kivesznek a közösből..

2019. febr. 1. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!