Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tényleg megéri Magyarországon...

Tényleg megéri Magyarországon élni?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk és a második gyermekünket vàrjuk. Az itteni politika nem valami családbaràt. Fizetős bölcsik, ovik, támogatások max a gyerek 1 èves koráig ès 3. gyerekre már családi pótlék sem jár.

Érdeklődöm, hogy Magyarorszàgon valóban ennyivel gyermekbarátibb a rendszer? Egy èdesanya a gyermekeivel tud lenni anèlkül, hogy mínuszba jönnének ki minden hónapban? Vagy ez is csak a gyerek 2 èves koràig tart?

Ti mit vàlasztanátok?

2019. jan. 22. 21:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Külföld az lehet Svájc meg lehet Szomália is. Tehát honnan tudjuk megéri-e, ha azt se tudjuk hol élsz? Ha Svájcban akkor nem, ha Szomáliában akkor igen.
2019. jan. 22. 21:53
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én szerintem érdemes hosszútávon is összehasonlítani a két országot. Általános- és középiskolai szinten, hiszen itthon már az megfogja határozni a gyerek életét, hogy melyik általános majd középiskolába jut be.
2019. jan. 22. 21:56
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Én a helyetekben hazajönnék Magyarországra, mert itt bővizűek a folyók és dúsak a legelők és rettenetesen jó hely lesz 10-15 éven belül.
2019. jan. 22. 21:58
 4/14 A kérdező kommentje:
Anglia. Én már itt nőttem fel, szüleim révén. 7 éves voltam, amikor kiköltöztünk.
2019. jan. 22. 22:00
 5/14 anonim ***** válasza:
86%

Attól függ mi a kedves apuka foglalkozása és mennyit keres. :D

Ami a családi támogatásokat illeti, itthon a három gyerekeseknek relatív jóvilág van. Mármint arányosan az egy gyerekesekhez képest. Akinek 3 van, ő 6-szor annyit kap minden kedvezményből (Most mondtam hasra egy számot, de nagyjából fedi az arányokat.) De nem ebből fogtok megélni.

Az itteni politika papíron családbarát, de összességében nem emberbarát.

2019. jan. 22. 22:01
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

szakszervezeti dolgozói érdekvédelem nulla,egészségügy nulla.

szóval amíg nem szedsz össze komolyabb nyavalyát,vagy ér baleset,vagy nem öregszel meg,addig el lehet lavírozni,de ha beteg/sérült leszel,vagy öreg,vagy öreg beteg akkor game over.

2019. jan. 22. 22:06
 7/14 anonim ***** válasza:
53%

Én is erősen gondolkodom rajta, hogy a családdal kiköltözöm Albániába, mert ott biztos sokkal jobb, mint Magyarországon, de még nem biztos a dolog.

Esetleg valami tipp valakitől?

2019. jan. 22. 22:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy szerintem érdemesebb lenne előbb definiálni, hogy mikortól és mire mondod azt, hogy megérte.
2019. jan. 22. 22:27
 9/14 anonim ***** válasza:
28%

Ha a férj is magyar, mindenképpen. ha 3. gyereke is lenne, végképpen.

Utána lehet nézni a főállású anyaságnak is, ha tudsz otthon(ról) dolgozni, vagy 30 óránál kevesebbet.

A gyerekeknek pedig még rossz is külföldön élni.

2019. jan. 23. 04:07
 10/14 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem igen, érdemes lenne hazaköltözni, családbarátabb ország sokkal. Nem beszélve arról, hogy sokkal jobb az oktatás itt, nem lesznek fogalmatlanok a gyerekek ha jó iskolába iratod.
2019. jan. 23. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!